Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Žalim zbog bilo kakvih teških riječi, komunikacija ne smije biti takva'

Napomenula je da se ponekad u javnosti kritika stanja u državi tumači kao kritika trenutnoj Vladi ali da to nije tako
12. lipnja 2018. u 18:01 21 komentara 396 prikaza
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović rekla je danas, komentirajući za Hrvatski radio svoj odnos s Vladom, da se ponekad u javnosti kritika stanja u državi tumači kao kritika trenutnoj Vladi, ali, rekla je, to nije tako, već se radi o sagledavanju stanja i pozivu na suradnju.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović predstavila prijedloge mjera populacijske politike Predsjednica o Mamiću: 'Otkud vam ta ideja da mi je prijatelj, tri godine se nismo čuli?'

"Žalim zbog bilo kakvih teških riječi, mislim da jednostavno komunikacija ne smije biti takva i da moramo svi zadržati ono što treba biti temelj razvoja našeg društva, a to je međusobno poštovanje, uvažavanje i međusobnu suradnju, sinergiju i u konačnici postizanje konsenzusa", kazala je Grabar Kitarović u emisiji "S predsjednicom izvan protokola" Hrvatskog radija. 

Kolinda Grabar-Kitarović
1 / 11
Poznati na tribinama: Hrvatska - Srbija

Napomenula je da se ponekad u javnosti kritika stanja u državi tumači kao kritika trenutnoj Vladi ali da to nije tako. "Dijelom jesu poruke Vladi, idemo raditi zajedno, ubrzati posao, ubrzati proces donošenja odluka, ali je to zapravo sagledavanje trenutnog stanja", kazala je.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović predstavila prijedloge mjera populacijske politike Ljubica Gatarić Kvalitetan, ali skup i zakašnjeli program

Odbacila je da razmiricama s Vladom želi ojačati svoju političku poziciju, a odbacila je i nagađanja da ima ambicije postati premijerka. Istaknula je da radi u skladu sa svojim predizbornim programom, ukazuje na probleme i brine o stabilnosti državnih institucija i ne razmišlja o sljedećoj kandidaturi za predsjednicu. 

"Moja dužnost nije brinuti o sljedećim izborima, nego o sljedećim generacijama", naglasila je. 

[video: 25316 / ]

Na kritike mjera demografske politike koje je predstavila u ponedjeljak kazala je da neće ulaziti u njihove razloge ali da možda nisu svi imali dovoljno vremena da ih pročitaju.

"Program nije prepisan ni od koga. Proučila sam sve dosadašnje demografske strategije, ali sam se prije svega oslanjala na praksu modernih država, stručnu literaturu i stručne preporuke i više od svega na razgovore s ljudima na terenu",  istaknula je predsjednica, dodavši da je zadovoljna reakcijom demografa i da su oni spoznali sukus mjera. Kritika je pozitivna i ne treba je se bojati, kazala je.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović predstavila prijedloge mjera populacijske politike Što predlaže Ovo su demografske mjere predsjednice u 5 ključnih točaka

Rekla je da je Vlada napravila određene pomake ali da oni nisu dovoljni. "Izgubili smo nažalost tri godine, što zbog mijenjanja vlada, što zbog činjenice da nemamo razvoju strategiju. Nakon ulaska u EU i NATO  neću reći da smo se pogubili, ali nismo na vrijeme pripremali postpristupnu strategiju", rekla je predsjednica apostrofirajući nedovoljnu iskorištenost EU fondova i nedovoljno poboljšanje investicijske klime.

Izrazila je nadu da će se u skladu s najavama reforme provesti u ovoj godini  i istaknula da će Vladi u tome pružiti apsolutnu potporu. Pritom naglašava da u Vladi vidi partnera, ali da partnere vidi i u ostalim dijelovima društva, oporbi, stručnjacima, akademskoj zajednici, poslovnoj zajednici i svim državljanima Hrvatske.

Dan poduzetnika Dan poduzetnika Grabar-Kitarović: Narod nije oporba, narodu se ne govori da nije u pravu Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović predstavila prijedloge mjera populacijske politike Dijana Jurasić Voda je do grla, predsjednica je morala reagirati

A1 izdvaja za Vas

 • Deleted user:

  njena pjesma je sve cu da ti dam da jos jedan mandat zaigram....

 • Avatar kokodrilo
  kokodrilo:

  Pura ko pura....luta pa luta bez veze i cilja...

 • Kraken:

  Kolinda ne se.. I ja sam ti dao glas al sve vise sumnjam koliko je bio dobar taj potez, trgas se za fotelju i sve ces prodat za nju...