Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crobarometar

Predsjednica s manjom potporom, ali i dalje s najboljim dojmom, evo tko su najpopularniji političari

Crobarometar
Foto: Nova TV
1/8
26.04.2018.
u 19:45

Davor Bernardić već dugo zna kako kod birača izaziva negativan dojam, to o njemu misli 54 posto građana dok o lideru oporbe pozitivan dojam ima 26 posto građana

Predsjednica Republike ne bi smjela biti zadovoljna. Do izbora je ostalo godinu i pol, a ona i treći mjesec gubi potporu za svoj rad, sugerira to istraživanje Crobarometar koje je za Dnevnik Nove TV provela agencija Ipsos.  

U travnju je podupire 49 posto ispitanika, a nema potporu njih 40 posto. 11 posto ne zna. To je u tri mjeseca pad potpore od 8 postotnih poena. I dalje ima potporu većine HDZ-ovih birača, točnije njih 79 posto, tu je i potpora 68 posto birača Mosta, ali i 48 posto birača Živog zida.

U isto vrijeme svog mandata predsjednik Josipović je u travnju 2013. uživao potporu 70 posto građana za svoj rad.

Predsjednica i dalje kod većine birača ima najbolji dojam. To je 63 posto u travnju. Negativan dojam ima kod 29 posto građana.

Crobarometar
1/8

Ivan Vilibor Sinčić odmah je iza nje kao drugi političar koji kod građana izaziva pozitivan dojam, točnije njih 51 posto. Kod trećine građana Sinčić ima negativan dojam.

Božo Petrov političar je koji kod građana izaziva više pozitivan nego negativan dojam. Tako o njemu pozitivno misli 45 posto birača, a negativno njih 40 posto.

Andrej Plenković nema razloga za zadovoljstvo, o njemu negativan dojam ima 49 posto ispitanika, a pozitivan njih 40 posto. I on i Predsjednica kod građana gube pozitivan dojam već 2. mjesec.

Davor Bernardić već dugo zna kako kod birača izaziva negativan dojam, to o njemu misli 54 posto građana dok o lideru oporbe pozitivan dojam ima 26 posto građana.

HDZ-ovim biračima i dalje je najpopularnija Predsjednica Republike s 89 posto potpore, potom slijedi predsjednik HDZ-a Andrej Plenković s potporom od 86 posto, a na trećem mjestu je Milan Bandić o kojem 72 posto birača HDZ-a ima pozitivan dojam.

Kod SDP-ovih birača prvo mjesto po popularnosti dijele Ivan Vilibor Sinčić i Anka Mrak Taritaš sa 61 posto potpore, a tek je na trećem mjestu Davor Bernardić o kojem 55 posto birača SDP-a ima pozitivan dojam.

Kod birača Mosta pak prvo mjesto po popularnosti dijele Božo Petrov i Kolinda Grabar-Kitarović s potporom od 80 posto, a na trećem je mjestu Milan Bandić s potporom od 58 posto.

Kod Živog zida apsolutni lider je Ivan Vilibor Sinčić jer o njemu pozitivno misli 92 posto birača te stranke. Na drugom je mjestu Predsjednica Republike o kojoj 59 posto birača Živog zida ima pozitivan dojam, a na trećem je mjestu Božo Petrov o kojem pozitivno misli 54 posto građana.

Ured Predsjednice i dalje ima najbolje školske ocjene ako se pita građane. Dobiva 2,93 ili trojku, ali ta ocjena već treći mjesec stagnira. Vlada ima kod građana ocjenu 2,3 ili dvojku, ta se ocjena već treći mjesec topi kod birača. I dalje je na trećem mjestu, kada su u pitanju školske ocjene, Hrvatski sabor s ocjenom 1,84 ili dvojkom.

Ključne riječi

Komentara 17

DU
Deleted user
21:04 26.04.2018.

Briga me šta kažu ankete znam da će HR i dalje imat ljepoticu za predsjednicu.

ST
stric5
21:22 26.04.2018.

...micanjem biste ćopave ljubičice predsjednica je zaslužila drugi mandat...

RI
rimac444
22:59 26.04.2018.

Predsjednica je na ponos svakom normalnom Hrvatu i melem na ranu nakon dvojice predšabnika udbaških bitangi , a trn je u oku i žeravica u guzici komunjarskoj gamadi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije