Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Azijsko-europski sastanak

Predsjednica Grabar-Kitarović u petak i subotu na ASEM-u u Ulan Batoru

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/4
13.07.2016.
u 11:37

Jačanje partnerstva Europe i Azije

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na 11. Azijsko-europskom sastanku na vrhu (ASEM) koji se održava u Ulan Batoru u petak i subotu, 15. i 16. srpnja, na poziv mongolskog predsjednika Tsakhiagiina Elbegdorja, priopćio je u srijedu Ured predsjednice.

Predsjednica Republike sudjelovat će na plenarnim sjednicama ASEM-a na kojima će se raspravljati o postignućima i perspektivama dva desetljeća dugog partnerstva te o mogućnostima jačanja partnerstva Europe i Azije.

Osim s mongolskim predsjednikom Tsakhiagiinom Elbegdorjem, na marginama Azijsko-europskog sastanka na vrhu predsjednica Grabar-Kitarović održat će bilateralni sastanak s predsjednikom Švicarske Konfederacije Johannom Schneider-Ammannom, navodi se u priopćenju.

Ove godine obilježava se dvadeseta godišnjica Azijsko-europskog sastanka na vrhu koji je osnovan 1996. godine kao forum za dijalog i suradnju Europe i Azije. Osim šefova država i vlada europskih i azijskih zemalja, na sastanku ASEM-a sudjelovat će predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk, predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker i visoka predstavnica Federica Mogherini.

>> Kolinda Grabar-Kitarović raspisat će izbore 1. kolovoza?

Komentara 8

Avatar Bruno
Bruno
12:29 13.07.2016.

Kolinda radi svaki dan , pčelica vrijedna!

BZ
Branko Zajec
13:32 13.07.2016.

Imam osjećaj da naša predsjednica sve češće svojoj funkciji daje prevelik značaj. Zato odlazi na razno razne međudržavne sastanke, na kojima prisustvuje i ako se tamo ni u tragovima ne raspravlja o Hrvatskoj i njezinim interesima. Istovremeno, u državi problemi, afere, sramoćenje vlasti, a njene reakcije nema.

MA
Malenkost
12:45 13.07.2016.

Ajme svitu! ca cemo! ma et zaokruzila je. Lombule jon jake. Bionda ki u pubertetu. Pari ki da je u kantunalu nasla vitluke od None. A on longo i piza li piza. Svitu moj di ce to stat. Vata me afan. Ajme!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije