Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje Forbesa

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na listi 100 najmoćnijih žena na svijetu

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: HINA/PIXSELL
1/13
06.06.2016.
u 22:37

Najvažniji trenutak u njenoj uspješnoj karijeri dogodio se 15 .veljače 2015. na Trgu sv. Marka, kada svečano priseže za predsjednicu Republike Hrvatske

Objavljena je ovogodišnja službena Forbesova lista 100 najmoćnijih žena na svijetu, a naša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zauzela je 46. mjesto. Lista okuplja jedne od najpametnijih i najsnažnijih poslovnih žena, znanstvenica, poduzetnica i direktorica, čiji je uspjeh rezultat njihova truda i rada.

Kolinda Grabar-Kitarović tako je prošle godine izabrana za prvu i najmlađu predsjednicu Republike Hrvatske. Njena politička i diplomatska karijera igrale su ključne uloge kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Foto: Reuters

Naime, 2003. godine postaje zastupnica u Hrvatskom saboru, a od 2005. do 2008. poznata je kao ministrica vanjskih poslova i europskih integracija. Iste godine pa do 2011. djeluje kao veleposlanica Republike Hrvatske u SAD-u, a u srpnju 2011. pomoćnica je glavnog tajnika NATO-a.

Najvažniji trenutak u njenoj uspješnoj karijeri dogodio se 15 .veljače 2015. na Trgu sv. Marka, kada svečano priseže za predsjednicu Republike Hrvatske.

Prvo mjesto na prestižnoj Forbesovoj listi zauzela je njemačka kancelarka Angela Merkel.

Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Foto: Jurica Galoić//Pixsell

>> Kolinda Grabar-Kitarović donirala dva konja koja su do sada živjela na imanju predsjednice

Komentara 15

Avatar majmunranko
majmunranko
22:43 06.06.2016.

Ja sam čuo da je visokoplasirana i nova ustavna sutkinja Ingrid Antičević Marinović, posebno na engleskom govornom području. A i Miro Bulj se dobro plasirao na listi najmoćnijih žena.

ZE
Zeljac71
06:22 07.06.2016.

ili u prijevodu jedna od najdublje zavučenijih...ili u još jednom prijevodu, jedna od najvećih veleizdajnica, no to će ovi kvazi desni kmeri iz komunističke partije HDZ shvatiti kad bude kasno

DU
Deleted user
01:22 07.06.2016.

Kolinda nema pojma. Stvarno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije