Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predrag Matić:

'Razmišljam o odlasku iz zemlje, ovo nije Hrvatska za koju sam se borio'

Predrag Matić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
30.08.2017.
u 11:41

Ne pada mi na pamet da moje dijete za 100 godina uči o tome što je rekao Ante Pavelić, a što Tito, kaže Matić

Bivši ministar branitelja i SDP-ov saborski zastupnik Predrag Matić nezadovoljan je stanjem u Hrvatskoj te je priznao kako razmišlja o odlasku iz zemlje.

– Trebao bih prodati nekretnine i riješiti se dugova i kredita. Imam 55 godina i za mene je koliko-toliko kasno, ali za moje dijete možda nije. Ovo što se događa je prestrašno, a stvari su sad kulminirale. Ne pada mi na pamet da moje dijete za 100 godina uči o tome što je rekao Ante Pavelić, a što Tito. To može biti kratka informacija, ali ne može biti ključna situacija u ovoj zemlji. Kad za mjesec dana izađu podaci iz Agrokora svi ćemo izgorjeti, ali to nije bitno, bitno je što je rekao Hasanbegović o Titu ili što su antifašisti rekli o Paveliću – rekao je za dnevnik.hr Predrag Matić. 

Istaknuo je kako ovo "nije Hrvatska za koju se borio i robijao". Na pitanje kamo će se preseliti, odgovara kako još nije odlučio.  

– To sigurno neće biti Srbija ili BiH, već zemlje poput Irske i Kanade, kamo odlaze pametni Hrvati – rekao je. 

Matić je komentirao i situaciju s braniteljima. 

– Briselski Zoka izdajnik je hrvatske države, a briselski Plenki nije. Sad se čeka što će reći Brkić i Hasanbegović. U cijeloj ovoj priči problem ove države zove se Tomislav Karamarko, jedan apsolutni antitalent za politiku, koji je uništio sve. Mi smo otjerali profesora Đikića, koji će otkriti lijek protiv raka, a Culeju smo rekli da sakrije oružje. Mi uhićujemo čovjeka koji je viknuo HDZ-u da su lopovi. Gubiti vrijeme na licemjera poput Đure Glogoškog, licemjera, to su ljudi koji, kako im se kaže, tako će i raditi – rekao je SDP-ovac, piše N1

Osvrnuo se i na ploču HOS-a u Jasenovcu. 

– Nije sporna ploča, sporne su tri riječi u grbu koje treba maknuti. Ne može djevojka biti malo trudna ili ćemo maknuti taj znak ili nećemo. Branitelji padaju na patetiku i kažu da su branitelji ginuli pod tim znakom. Jesu, ali na tom je znaku pisalo i HSP, to je maknuto, iako je mnogo branitelja poginulo i pod tim znakom. Kako su maknuli HSP, neka maknu i ''Za dom spremni''. Neka stave neki drugi, ima jedan prekrasan pozdrav koji kaže "Domovini vjerni" – kaže on. 

Komentara 323

KL
Klarahrv
11:46 30.08.2017.

Napokon jedna dobra vijest.

MK
MKGRA
11:51 30.08.2017.

sretan put,a već si jednom bio i otišao usput ponesi i spomenik ong ratnog zločinca iz borova naselja, to ti ne smeta

DU
Deleted user
12:02 30.08.2017.

Takve znalce ko Matic svi trebaju, ako ce Dzikic izmisliti lijek za rak, ti izmisli lijek za glupost i odmah ga na sebi mozes testirati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije