Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOALIRANJE

Predizborni pregovori Škore i Mosta zapeli na listi za Dalmaciju

Zagreb: Miroslav Škoro u Gajevoj ulici dijelio budilice
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
09.05.2020.
u 09:36

U Domovinskom pokretu smatraju da su apetiti Mosta preambiciozni i nerealni u odnosu na izborni potencijal

Pregovori o zajedničkom izlasku na izbore široke koalicije desno od centra oko Domovinskog pokreta Miroslava Škore dospjeli su u slijepu ulicu. Iz Škorina najužeg kruga potvrdili su nam da su pregovori zapeli, i to, kažu, zbog preambicioznih i nerealnih apetita Mosta u odnosu na njihov stvarni izborni potencijal.

– Rejting Mosta mjesecima je ispod izbornog praga, u zadnjim anketama navukli su ga iznad 5 posto isključivo zahvaljujući ulaganjima u društvene mreže i intenzivnim PR-om – komentiraju u Škorinu krugu.

Domovinskom pokretu smeta i što Most zadnjih mjeseci u koalicijsku priču gura Ninu Raspudića koji, kažu, nedvojbeno ima težinu, ali i neprihvatljive zahtjeve u odnosu na svoj realni politički utjecaj, konkretno u drugoj izbornoj jedinici. Škorina ekipa očito ima vlastitu viziju tko bi trebao biti prvi na listi u izbornoj jedinici koja obuhvaća istok Zagreba, Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju, no demantiraju da je to Zlatko Hasanbegović. On je saborski mandat prije četiri godine osvojio upravo u ovoj jedinici, i to s HDZ-ove liste, kao kandidat s najviše preferencijalnih glasova, no naši izvori kažu kako mu je ovoga puta namijenjena uloga u nekoj drugoj jedinici, vjerojatno u centru Zagreba.

Postigli dogovor sa suverenistima

Iako je sam Škoro kazao da se razgovara s pokretom U ime obitelji Željke Markić, iz njegova kruga tvrde da se o njezinu angažmanu na zajedničkoj listi nikada nije razgovaralo. Davor Dretar Drele i Željko Pervan imena su, pak, koja će svakako biti na listama, što i nije posebno iznenađenje s obzirom na to da su obojica među osnivačima Škorine stranke. Visoku poziciju trebao bi zauzeti i Igor Peternel, ali i neka manje zvučna imena mlađe generacije, kažu u Domovinskom pokretu. Kažu da će na njihovim listama biti i neka imena koja se u medijima u posljednje vrijeme ne spominju, no ne žele precizirati tko su ti ljudi. Na kraju, liste će ovisiti i o mogućem koalicijskom dogovoru , a kasno sinoć postigli su dogovor o zajedničkom izlasku na izbore.

Dodaju ipak kako se, imajući u vidu bezrezervnu podršku koju je Most pružio Škori na predsjedničkim izborima, nadaju da će do dogovora ipak doći jer je, kažu, to jedini put za razbijanje duopola HDZ/SDP. Neformalno se može čuti i da mostovci previše traže i kada je riječ o dalmatinskim izbornim jedinicama, no u Mostu odbijaju da su pregovori zapeli zbog Dalmacije, a što se tiče pozicije Nine Raspudića, uzvraćaju kako je poznato da ga Most želi vidjeti u politici. I u ovoj stranci tvrde kako pregovori nisu propali i nadaju se suradnji, ali i pripremaju na samostalan izlazak na izbore, bude li potrebno.

Karamarko i Esih – na kavi

Bez obzira na to što i jedni i drugi govore kako se nadaju dogovoru, očito je da bi još jedan pokušaj okrupnjivanja na desnici mogao završiti neuspjehom, što znači i rasipanje glasova na više manjih opcija. A jučer se nagađalo i o povratku Tomislava Karamarka, nakon što su mediji zabilježili njegov susret s Brunom Esih, no izvori bliski nekadašnjem prvom čovjeku HDZ-a kažu nam da je riječ bila samo o – kavi, dogovaranoj dulje vrijeme. Tvrde da Karamarko ne planira na izbore, ali i napominju kako to ne znači da za mjesec dana neće promijeniti mišljenje.

>> VIDEO Predrag Štromar: Mislim da će Zakon o obnovi Zagreba biti izglasan idući petak

Ključne riječi

Komentara 29

MA
macazelena1
11:09 09.05.2020.

Molio sam Boga da padnu lijevi u SAD .Uslišena molitva.Sad molim da padnu svi lijevi u Hrvatskoj.Uvijek treba vjerovati.

Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
10:43 09.05.2020.

E, da mi je dozivjet okrsaj u Saboru - Drele i Pervan protiv Bere i Marasa.... :-) Neprocjenjivo.

DU
Deleted user
10:48 09.05.2020.

Pročišćeni most sa domoljubnim likovima poput Bulja, Grmoje svakako je poželjna opcija u novoj koaliciji. Ljevičarski dio Mosta iz kog su, na sreću , otklizali orepić i vučetić je uvijek bio problematičan, dok je dr strenja ni vrit ni mimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije