Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Stiže li nam uskoro pravo proljeće: Meteorolozi objavili što nas čeka idućih dana

Kišno vrijeme u centru Zagreba
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/4
19.04.2023.
u 07:44

U gorju i Dalmaciji mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina, no od četvrtka do subote očekuje se djelomice sunčano, uglavnom suho i razmjerno toplo vrijeme

Još danas nas očekuje pretežito oblačno vrijeme uz mjestimičnu kišu i vjetar, no od sutra kreće razvedravanje koje će donijeti sunčano, toplije i stabilnije vrijeme, no i dalje će biti mogući lokalni pljuskovi. Početkom sljedećeg tjedna slijedi novo pogoršanje vremena uz učestaliju kišu. Ovo pravo proljeće pred nama za HRT prognozira mr. sc. Dragoslav Dragojlović, a u nastavku slijedi detaljna prognoza za sljedećih tjedan dana. 

U srijedu će na istoku zemlje biti promjenjivo oblačno, poslijepodne uz češća sunčana razdoblja, ponegdje uz malo kiše ili pokoji lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni uz jutarnju temperaturu do 9 te najvišu dnevnu između 16 i 18 stupnjeva Celzijevih. Slično vrijeme čeka i središnju Hrvatsku uz izraženiju naoblaku i veću šansu za poslijepodnevne pljuskove.

Na sjevernom Jadranu bit će uglavnom suho i djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom, u gorju povremeno s kišom, a uz obalu će ujutro puhati umjerena do jaka bura koja će kroz dan okrenuti na zapadnjak, a potom i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura od 6 do 8, na obali između 10 i 14 stupnjeva Celzijevih, a najveća dnevna na kopnu do 13, a na moru između 17 i 19 stupnjeva.

U Dalmaciji će vrijeme biti nestabilnije uz povremenu kišu ali i pljuskove s grmljavinom, naročito poslijepodne i navečer. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a more malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura bit će između 9 i 14 stupnjeva Celzijevih, a najviša dnevna do 19. Na krajnjem jugu zemlje temperature će biti podjednake, no šanse za kišu su manje. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni.

"U srijedu promjenjivo oblačno, mjestimice uz malo kiše, uglavnom na Jadranu i u obliku pljuskova. Na sjevernom Jadranu će još ponegdje biti jake bure, osobito podno Velebita. Od četvrtka do kraja tjedna barem djelomice sunčano i postupno sve toplije, ali ne i posve stabilno, pa su posebice na kopnu lokalno mogući pljuskovi, i to uglavnom u gorskim krajevima. Na Jadranu će u četvrtak puhati umjereno do jako jugo. Početkom idućeg tjedna ponovo nestabilnije, mjestimice s kišom", sažeta je tjedna vremenska prognoza za HRT mr. sc. Dragoslava Dragojlovića iz DHMZ-a.

VIDEO Jedva preživjeli erupciju vulkana: 'Rekli su nam da ćemo brzo umrijeti. Tad sam se počeo brinuti'

 

Komentara 1

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
11:03 19.04.2023.

Zanima me je li travanj hladniji od prosjeka (a s obzirom da još uvijek treba grijati, imam osjećaj da je), te zašto to ne kažu, kao što inače naglašavaju kad je neki dio mjeseca, godine topliji od prosjeka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije