Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjet stručnjaka

Stručnjak podijelio točan datum kada biste trebali promijeniti poplun na krevetu za proljeće

shutterstock
13.04.2023.
u 10:30

Stručnjak je upozorio ljude da ne čekaju toplinske valove kako bi pripremili krevete za toplije vrijeme.

Kako dani postaju duži i temperature počinju lagano rasti, slobodno se može reći da je proljeće napokon tu. To znači da je vrijeme da promijenimo svoje navike spavanja kako bismo bili sigurni da nam nije prevruće u krevetu, a to uključuje i micanje debelog zimskog popluna. No, teško je pogoditi pravi trenutak kada napraviti ovu promjenu jer ne želite se smrzavati tijekom noći. Srećom, James Higgins, direktor firme Ethical Bedding, otkrio je točan datum kada bismo trebali promijeniti svoju posteljinu, prenosi Mirror.

Prema statističkim podacima o prosječnim dnevnim temperaturama od ožujka do travnja u posljednjih osam godina, dolazi do povećanja topline od 28% kada se prijeđe u mjesec travanj, a James napominje da ne želite čekati do toplinskog vala da promijenite poplun. Rekao je: 'Kad smo pogledali podatke, bilo je nekoliko čimbenika koji su vidljivo razjasnili kada bi mogao biti dobar trenutak za promjenu vašeg popluna sa zimske na ljetnu verziju'.  

Prvi tjedan travnja 2022. pokazao je oko 18% porasta prosječnih dnevnih temperatura, što može značajno utjecati na zadržavanje topline u vašoj sobi. Nadalje, gledajući dnevnu analizu travnja 2021. godine, 20. travnja obilježene su najniže temperature od samo 14 ⁰C noću. 'Na temelju ovih brojki i povijesnih vremenskih rutina, savjetujemo ljudima da zamijene svoju posteljinu drugog vikenda u mjesecu, a to će biti subota, 15. travnja', zaključio je James.

On također preporučuje da spavanje na temperaturi između 4,5 i 7 ⁰C može pomoći vašem tijelu da kontrolira temperaturu u manjem prostoru, pa ako je vaša spavaća soba mala, ne morate se bojati. Kada pregledavate poplune, može biti korisno imati predodžbu o tome što različite ocjene znače. Ljestvica se kreće od 1 do 15, pri čemu je 1 vrlo hladno, a 15 najtoplije, ali većina popluna počinje od 4,5.

'Ljudi govore da naša ljubav nije 'prava' samo zato što je supruga zgodnija od mene'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije