Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državno natjecanje

Pozitivno uzbuđenje donijelo je još vrijednih nagrada

'zagorje - 28. 02. 2011.,Mace, Hrvatska - Valentina Jagic iz Macanskih mazoretkinja koje su bile domacin 18. drzavnom prvenstvu mazoretkinja'
Foto: 'Sabina Sviben/VLM'
1/6
28.02.2011.
u 16:51

Među 300 natjecateljica iz cijele Hrvatske bile su i Bedekovčanske i Mačanske mažoretkinje

– Moja susjeda, mažoretkinja Nikolina, dugo me nagovarala da se pridružim mažoretkinjama. Na kraju sam popustila i došla pogledati jedan trening pa mi se dopalo i uključila sam se i ja. Tada mi je bilo 9 godina – priča 13-godišnja Valentina Jagić iz Mača, koja je sada u juniorkama Mačanskih mažoretkinja.

Bilo je čudno, ali..

– U početku mi je bilo teško i čudno, trebalo je puno vježbe da bi se pohvatali neki elementi. Najteže mi je bilo svladati štap. Osim na treninzima, vježbala sam i doma sama, ali i sa susjedom. Nakon otprilike godinu dana je krenulo i bilo je lakše. I na prvim nastupima bilo je puno treme, no sada je super – priča Valentina, učenica 7. razreda, koja se ne može odlučiti što je u svemu tome najljepše jer joj se sviđa i ples, i druženje na probama i na natjecanjima.

Njezina kolegica Matea Jambreković slaže se da je biti dio mažoret-tima veliki užitak. 19-godišnja Matea je najstarija među Mačanskim mažoretkinjama, plesanjem se bavi četiri godine, a polazi i seminar za trenere unatrag godinu dana te trenira seniorke i kadetkinje. – Super mi je, ponekad naporno kada ne slušaju, no najljepše je kada imamo nastupe. Uvijek je strka, panika, nismo opušteni, već vlada pozitivno uzbuđenje, ali je lijepo postići neki uspjeh i naći prijatelje, upoznati nove ljude. Tako prijateljstva s Europskog prvenstva u Češkoj još njegujemo i preko Facebooka smo u kontaktu – priča Matea.

Pozitivno uzbuđenje

A pozitivno uzbuđenje vladalo je i ove nedjelje u školskoj sportskoj dvorani u Maču, gdje se održavao 18. državni turnir mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske, kojemu su domaćin bile upravo Mačanske mažoretkinje, a pokrovitelj Općina Mače. Pristiglo je oko 300 natjecateljica iz svih krajeva Hrvatske, a iz Zagorja su se natjecali domaćini i Bedekovčanske mažoretkinje. Kako kaže predsjednica Mačanskih mažoretkinja Štefica Trčak, domaćinstvo im je pripalo jer je svaki tim u Savezu mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske dužan barem jednom biti domaćin većem turniru, a Mačanske mažoretkinje do sada za to nisu imale uvjeta, no sada Mače ima novu školsku sportsku dvoranu, odnosno adekvatan prostor. Mačanske mažoretkinje djeluju četiri godine i imaju 20 članica podijeljenih u tri dobne skupine. Do sada su ostvarile niz nastupa i brojnih uspjeha na raznim natjecanjima.

– Čast nam je da smo domaćini te zahvaljujemo na pomoći svim sponzorima, roditeljima i Općini Mače, koja nam pomaže od prvoga dana – rekla je Štefica Trčak.

Na turniru se natjecalo 12 timova u kategorijama solo, duo, trio, mini formacije pom-pon i mix formacije kadeti i juniori.

Od zagorskih timova Bedekovčanske mažoretkinje zauzele su 3. mjesto u kategoriji juniori mix formacija, među juniorima solo pom-pon 2. mjesto pripalo je Lauri Golub iz Mačanskih, a 3. Tei Tomaševski iz Bedekovčanskih mažoretkinja.

Valentina Vuksan iz Bedekovčanskih mažoretkinja treća je među solo seniorima.

U kategoriji seniori duo-trio 2. mjesto pripalo je Mačanskim mažoretkinjama, a u kategoriji kadeti duo-trio treće su Bedekovčanske mažoretkinje. Domaćini iz Mača drugi su u kategoriji mini-formacije seniori, a treći među juniorima, a u mini-formacijama kadeta i juniora druge su Bedekovčanske mažoretkinje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije