Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje županu

Mara Tomašević: Ošamario me pet-šest puta, hvatao za vrat i psovao. Zamalo me ubio

Suđenje - Alojz Tomašević
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/12
22.10.2018.
u 19:23

Kada sam ga jednom vidjela kako razgovara na telefon, pitala sam ga je l' ga to zove kuja. On me tada pet-šest puta ošamario, uhvatio me za vrat, psovao me i prijetio mi. Vukao me, skoro me ubio, svjedočila je Mara Tomašević.

Nisam kriv – izjasnio se požeško-slavonski župan Alojz Tomašević na početku suđenja za obiteljsko nasilje na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. Tomaševića se tereti da je u razdoblju od listopada 2015. godine do listopada 2017. u obiteljskoj kući pogrdnim riječima omalovažavao svoju suprugu Maru Tomašević, prijetio joj, hvatao je za vrat i pljuskao, izazvavši tako kod nje osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva.

Išao samo nahraniti konje

Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da je tjelesno ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatao za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo, pri čemu je oštećenica zadobila ozljede.

Iako ju je sudac upozorio da kao supruga optuženog ne mora svjedočiti, Mara je izjavila da želi. Podsjetimo, ona je povukla privatnu tužbu protiv župana, zbog čega se poslije pokajala i objasnila kako je to učinila zbog pritiska obitelji, no državno ga je odvjetništvo po službenoj dužnosti nastavilo goniti. U emotivnom iskazu Mara Tomašević jučer je ispričala kako se nasilje nad njom intenziviralo u posljednje tri godine, nakon što je otkrila da župan ima ljubavnicu.

Video – Suđenje Alojzu Tomaševiću

– Suprug me je tukao i šamarao, pazeći da me udara tamo gdje se ožiljci neće vidjeti. Prijetio je da će me ubiti i zaklati, i nož je nekoliko puta potezao na mene. Kada sam ga jednom vidjela kako razgovara na telefon, pitala sam ga: “Je l’ te to zove kuja?” On me je tada pet-šest puta ošamario, hvatao me za vrat i psovao. Vukao me, skoro me ubio. Čak me je htio pregaziti autom – rekla je na suđenju Mara Tomašević.

Kad bi ga pitala gdje je bio, on joj je, kaže, odgovarao “što te briga” i slao je, kako je rekla, “znate već kamo”. Na suđenju je izjavila kako ju je župan, koji više ne živi s njom, prije nekoliko dana posjetio i pokušao nagovoriti da odustane od svega i da se pomire. On je to opovrgnuo riječima kako je tom prilikom došao samo nahraniti konje.

– Istina, slala sam mu poruke. Bilo je među njima i ružnih i prijetećih, napisala sam mu da ću ga ubiti ako ga opet vidim s njom, ali to je bilo u afektu. Ja sam željela spasiti naš brak. Mi smo 32 godine u katoličkom braku, imamo troje djece i osmero unučadi, za mene je brak svetinja. Međutim, on to očito nije htio – rekla je županova supruga.

Suđenje - Alojz Tomašević
1/10

“Jeste li se vi ikada svađali?”

Svjedokinja Dragica Jurić, obiteljska prijateljica Tomaševićevih, rekla je kako joj se Mara u proteklih nekoliko godina učestalo žalila kako je suprug zlostavlja.

Tomašević ju je pitao je li se i ona ponekad svađala sa svojim suprugom, aludirajući kako 
takve stvari u braku nisu neuobičajene. – Jesam, ali ovo je malo drukčija svađa – odgovorila je svjedokinja. 

Video: Svjedočenje supruge Mare Tomašević

 

Komentara 111

MA
matti
10:35 22.10.2018.

Kad je sudjenje junacini Lalovcu?

NI
NikoCro
11:23 22.10.2018.

Citam ove komentate i Boze sacuvaj, sto je ona rekla to je bilo u afektu, a on nije rekao u agektu, ne potate se zasto djeca nisu na njenoj strani, nije li to cudno, a u ostalom danas se rastaju stotine pa nema novinara, neka svoje stvari rjesavaju sami na sudu, a to mi svakako smrdi pa i sama kaze da mu je rekla da ce ga politicki unistiti

DI
dirižabl
09:59 22.10.2018.

Sad kad Sarnavka opali iz Kaćuše..... neki dan je rekla da ju nitko nije držao za ruku kad je rađala, da kakva je to država

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije