Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na tjeralici

Požega sa 4000 kn zaustavila vandale, a Osijek nudi 1000

Ljetna anketa
11.02.2011.
u 15:57

Akcijom kojom se želi sačuvati gradska imovina smanjeno je uništavanje, a kako su dojavljivači bili anonimni, nagrade zasad nisu isplaćene, kažu u požeškoj upravi koja je akciju počela još 2009.

Stati na kraj vandalima čija “umjetnička djela” gradsku blagajnu godišnje olakšaju za dva milijuna kuna, Grad Osijek odlučio je uz pomoć novčane nagrade. Točnije, poput Požege koja je isti način sačuvanja gradske imovine uvela još 2009. godine, one koji prokažu vandale Grad će darivati sa 1000 kuna.

Nepoznati dvojac

– Snimku videonadzora na kojoj su mladić i djevojka, a koji su grafitima nagrdili izgled nathodnika na željezničkom kolodvoru proslijedili smo u Policijsku upravu osječko-baranjsku, međutim dosad još nisu identificirani. Sad smo se odlučili na ovakav pristup koji će voditi Savjet mladih Grada Osijeka te se nadamo da ćemo uspjeti smanjiti broj uništene gradske imovine – objasnio je projekt gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Svi koji imaju saznanja o vandalima koji nagrđuju izgled grada bilo da je riječ o uništavanju pročelja gradskih ustanova i drugih zgrada, prometnih znakova, kontejnera za smeće i druge komunalne opreme, mogu se javiti policiji na broj 192. Osječka će uprava, najavljeno je, nagrađivanje uvesti kao stalan oblik borbe protiv vandalizma.

Tražili anonimnost

Dojavu o vandalima koji ispisuju grafite po pročeljima zgrada Grad Požega je prvo odlučio nagrađivati s 2000 kuna, a onda je početkom 2010. godine nagradu udvostručio, a isto tako je udvostručena i nagrada za dojavu o uništavanju ostalih stvari u vlasništvu grada koja je prvotno iznosila 1.000 kuna.

– Oni koji su se nama javljali s informacijama željeli su ostati anonimni tako da novčana nagrada još nije nikome nije dana – objašnjava Ljiljana Bilen, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu.

U gradskoj upravi zadovoljni su ovom akcijom jer u gradu danas ima znatno manje uništavanja gradske imovine nego što je to bilo prije. Istom se nadaju i u Osijeku – smanjenju uništavanja imovine grada.

Ključne riječi

Komentara 15

OB
-obrisani-
16:32 11.02.2011.

država bi trebala prvo ispostaviti račun T-mobile koji je grafiterskom reklamnom kampanjom prošlo ljeto dao svoj \"mali obol\" popularizaciji grafita. Sve idiote grafitere treba lupiti po džepu i slati na 15 dana u zatvor.

Avatar bojlere
bojlere
16:40 11.02.2011.

Osnovna pogreška diletanata koji postavljaju sigurnosne kamere - viđeno već x puta.Nikad se ne postavlja kamera a da nema podršku (zaštitu) druge - gdje u biti jedna štiti drugu tada bi i ovo đubre bilo barem dijelom ´´anfas´´. Što njih može odbiti od ove rabote? Samo ekstremno drakonske kazne. Jednostavno, uklanjanje grafita naplatiti takvom cijenom da mu ćaća mora dati kuću na bubanj. Inače kad je uopće počelo to škrabanje po zidovima? Sjećam se da do 1980 nisi mogao vidjeti šaru na zidu osim s kredom a onda je u kina došao film ´´Warriors´´ e tad je sve poludjelo a to ludilo traje i danas. @ lijo Slažem se! Bio sam klinac kad sam gledao Warriorse i počeo šarati po zidu. Samo je sprej tada bio dosta skup i teško nabavljiv a danas ih imaš u svakoj voćarni. Zabranit autolak u spreju???

FI
fiberglas
16:29 11.02.2011.

Osnovna pogreška diletanata koji postavljaju sigurnosne kamere - viđeno već x puta.Nikad se ne postavlja kamera a da nema podršku (zaštitu) druge - gdje u biti jedna štiti drugu tada bi i ovo đubre bilo barem dijelom ´´anfas´´. Što njihh može odbiti od ove rabote? Samo ekstremno drakonske kazne. Jednostavno, uklanjanje grafita naplatiti takvom cijenom da mu ćaća mora dati kuću na bubanj. Inače kad je uopće počelo to škrabanje po zidovima? Sjećam se da do 1980 nisi mogao vidjeti šaru na zidu osim s kredom a onda je u kina došao film ´´Warriors´´ e tad je sve poludjelo a to ludilo traje i danas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije