Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDRAG ŠTROMAR

Pozdravu 'Za dom spremni' nema mjesta u našoj javnosti

Predrag Štromar
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
1/5
03.10.2017.
u 18:05

Na upit smatra li da je potrebno kažnjavanje zatvorom, po uzoru na Italiju, nije konkretno odgovorio

I dalje ističemo, tom pozdravu nema mjesta u našoj javnosti – tim je riječima ministar graditeljstva Predrag Štromar komentirao prijedlog IDS-a vezan za pozdrav "Za dom spremni". Na upit smatra li da je potrebno kažnjavanje zatvorom, po uzoru na Italiju, nije konkretno odgovorio.

- Vidjet ćemo prijedlog koje će donijeti Vijeće, a onda ćemo u Saboru donijeti odluku. Čekamo odluku Vijeća, ali ćemo inzistirati da nema tog pozdrava, bez obzira kakvu odluku donese Vijeće – poručio je Štromar. 

Stiglo 1988 zahtjeva za subvenciju pri kupnji stana ili kuće

Ukupno 1988 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite zaprimljeno je do danas u podne. Obrađeno ih je više od 1500, dakle oni su predani bankama. Više od 1300 pristiglih zahtjeva ima svu dokumentaciju, za nekih 170 ona nije potpuna, dok je jako malo zahtjeva odbačeno, svega šest ili sedam – naveo je Štromar. Ponude će prikupljati, nastavio je, "do sredine ili kraja sljedećeg tjedna".

Predrag Štromar
1/1

- Subvencionira će krediti dobiti svi koji imaju pravovaljanu dokumentaciju, ako imaju kreditnu sposobnost koju utvrđuje banka te dokumentaciju koju je tražio APN i zakon. Komplicirana nije dokumentacija, gotovo svi će ih dobiti koji su se prijavili – poručio je Štromar. Koliko je ugovora potpisano, dodao je, "to znaju banke". 


 

Komentara 47

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
18:22 03.10.2017.

Svatko tko je protiv Za dom spremni je četnik, i kao takvog ga treba tretirati i poduzeti adekvatne mjere.

Avatar Moodleen
Moodleen
18:26 03.10.2017.

Zamisli kolko Hrvata vjeruje Saboru kad u njemu odluke donose kriminalci. Beljak pravomoćno osuđen za pljačke, Mađer za gospodatski kriminal, prebijanje (tada) zakonite ... Pa još nekoliko alkića, duševnih bolesnika... Pa mrzitelji Hrvatske, od geđovana, digića... UŽAS! I takvi nama, norcima, donose zakone. ZDS!!

BA
ban1903
18:23 03.10.2017.

Da li ovaj išta drugo zna osim glupe ideologije? Mislim da je na proljeće idealno vrijeme za nove izbore, da se konačno maknu svi stari ljevičari i beznačajni likovi, koji ne rade ništa ili samo smetaju na putu ka boljoj budućnosti svih nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije