Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatrogasci na terenu

Vatra u zaleđu Vodica pod nadzorom, još uvijek je aktivan požar u Lovincu

Buknuo požar kod Jadrije, kanaderi i vatrogasci na terenu
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/6
03.08.2022.
u 08:54

Stanje je mnogo bolje nego što je bilo jučer, požar u Dubravi je lokaliziran, a ovaj na području Vodica, Srime i Jadrije pod kontrolom je vatrogasaca.

Požari na području Šibensko-kninske županije lokalizirani su, a tijekom noći vatrogasci su dežurali na požarištima. Požar u vodičkom zaleđu, kod Jadrije i Srime, pod nadzorom je vatrogasaca. Zbog jakog vjetra oni su i noćas bili na terenu.

Stanje je mnogo bolje nego što je bilo jučer, požar u Dubravi je lokaliziran, a ovaj na području Vodica, Srime i Jadrije pod kontrolom je vatrogasaca. Na terenu je tijekom noći dežuralo 70-ak vatrogasaca, piše HRT.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika Volimir Milošević rekao je kako je noć protekla mirno unatoč tome što je na nekoliko mjesta vatra ponovno planula.

– Imali smo sporadična obnavljanja, no vatrogasci su uspjeli na vrijeme spriječiti da se požar ponovno rasplamsa. Dobra je stvar da nije bilo puno vjetra, bura je na požarištu Srima – Jadrija bila slaba, a na području Dubrave nije je ni bilo, izvijestio je Milošević.

02.08.2022., Sibenik, Jadrija - Buknuo pozar kod Jadrije, kanaderi i vatrogasci na terenu. Photo: Bruno Fantulin/PIXSELL
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL


Požar se tijekom noći nije širio prema Vodicama, Srimi i Jadriji. Nadaju se da neće biti potrebe za intervencijom kanadera. Opožareno je veliko područje.

– Požar Srima – Jadrija zahvatio je površinu od oko 250 hektara, a požar u Dubravi osam hektara, što znači da je ukupna opožarena površina 258 hektara – otkriva Milošević dodajući kako vatrogascima najveći problem predstavljaju vjetar i nepristupačan teren. 

Video – Kanaderi gase požar kod Šibenika

 

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice priopćili su kako su vatrogasci tijekom noći radili na sanaciji požarišta na području Murvica na otoku Braču, koji je jučer u kratkom roku lokaliziran od trenutka dojave. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 37 vatrogasca s 13 vatrogasnih vozila iz DVD-a Bol, Supetar, Milna, Selca, Pučišća, SIVP Bol i jedan protupožarni helikopter Mi-8 MTV s uređajem za gašenje, a izgorjelo je oko tri hektara trave, niskog raslinja i borove šume.

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

Požar na području Ljubača, iznad Zatona, u kojem je tijekom gašenja smrtno stradao vatrogasac, tijekom jučerašnjeg dana je lokaliziran, a tijekom noći obavljalo se dežurstvo sa 3 vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Dubrovački vatrogasci. Na ovome je požaru ukupno sudjelovao 101 vatrogasac sa 26 vozila, a opožarena površina iznosi 87 ha.

Dodajmo i kako je još uvijek aktivan požar otvorenog prostora na području Lovinca – Tulove Grede za koji je dojava stigla 31. srpnja. Požarom je bilo zahvaćeno nisko raslinje i gusta borova šuma na teško pristupačnom i djelomično miniranom terenu. Tijekom jučerašnjeg dana bilo je angažirano 8 vatrogasaca iz DVD Velebit – Lovinac zbog sanacije i dežurstva na terenu, a požarište i dalje nadgleda DVD Velebit-Lovinac sa dva vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije