Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Vukovarsko – srijemskoj županiji

VIDEO Zapalilo se vozilo hitne pomoći, medicinski tim spašavao opremu

Screenshot
07.08.2022.
u 15:51

Nakon što su vidjeli da vozilo gori, medicinski tim istrčao je iz vozila i spasio dio medicinske opreme

Sinoć, oko 20.30 sati, zapalilo se vozilo Hitne pomoći Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko – srijemske županije. Kako doznajemo medicinski tim je, nakon što su vidjeli da vozilo gori, istrčali iz vozila i spasili dio medicinske opreme riskirajući i sami da budu ozlijeđeni.

- Vozilo je se vraćalo s kućne intervencije i nije u njemu bio pacijent. Kako je došlo do zapaljenja ne znamo. Rečeno mi je da je počelo gorjeti oko motora. Najvažnije da nije nitko ozlijeđen – kaže ravnatelj Zavoda Mato Matić.

Dodaje i kako je vozilo iz 2014. godine i da je kasko osigurano kao i da je prije desetak dana bilo na redovitom servisu. Napominje kako su djelatnici izvadili dio medicinske opreme ali da je i dio ipak izgorio u požaru. Prema Matićevim riječima radi se o vozilu koje je zamjensko jer je vozilo s kojim inače rade, a koje ima godinu dana, morao na servis. Poslije požara je Zavod povukao jedno vozilo kako bi popunili nastalu prazninu, a tim iz zapaljenoga vozila je nastavio raditi.

Na društvenim mrežama danas su se pojavile i informacije kako vozila nisu bila tehnički ispravna kao i da su na teren morali izaći vatrogasci iz lokalnih DVD-ova jer JVP Vukovar ne pokriva to područje.

- Mogu pričati što hoće. Vozilo je redovito servisirano o čemu imamo i dokumentaciju. Što je bilo ne znam jer nisam bio u vozilu ali činjenica je da se i takve stvari događaju. Nama je najvažnije da nitko nije stradao kao i da nitko od pacijenata, pa niti oni potencijalni, nije bio ugrožen - . 

Komentara 1

HA
HERCEGOVA@AC
17:11 07.08.2022.

Uf, opet nema usraša i partizana pa nema smisla komentirati članak.Čak ni jedno "BRAVO EKIPO, SVAKA VAM ČAST"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije