Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smanjene intervencije

Povlačenje vatrogasne ispomoći iz Sisačko-moslavačke županije: Odrađeno gotovo 12.000 intervencija

Vatrogasci i dalje uklanjaju opasne dimnjake u centru Petrinje
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/7
01.02.2021.
u 12:56

Od danas su na području Sisačko-moslavačke županije samo na terenu domicilne snage

Na području Sisačko-moslavačke županije koje je pogodio razoran potres, angažman vatrogasaca iz drugih županije se postupno privodi kraju, zbog smanjenog broja intervencija

- Od danas su na području Sisačko-moslavačke županije samo na terenu domicilne snage. Rad u operativnim zonama su postupno preuzeli domaći vatrogasci, ali ćemo imati vatrogasce u pripravnosti kako bi ih poslali na potresom pogođeno područje u slučaju potrebe za dodatnim snagama - rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.  

Zapovjednik je zahvalio svima na velikom angažmanu na potresom pogođenom području ne samo Sisačko-moslavačke županije i Grada Zagreba, već i Karlovačke, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Koprivničko križevačke županije gdje su vatrogasci uz sve druge službe uklanjali posljedice potresa.  

VIDEO Vatrogasci obilaze sisačke ulice nakon novog potresa

Na terenu su inače jučer uz domaće vatrogasne snage bili angažirani vatrogasci iz pet vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik. Sve snage iz drugih županija su sinoć povučene.

Prema trenutno obrađenim podacima, od dana 28. prosinca 2020. do 31. siječnja 2021. godine na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa kumulativno je sudjelovalo 10.732 vatrogasaca s 2.854 vatrogasna vozila, a odrađeno je 11.890 intervencija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije