Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob interesa

Povjerenstvo Keruma kaznilo sa 40 tisuća kuna te pokrenulo postupak protiv Varge

Željko Kerum
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
26.09.2014.
u 14:53

Bivši splitski gradonačelnik i saborski zastupnik Željko Kerum je pak kažnjen sa 40 tisuća kuna jer nije u roku 30 dana od prestanka obnašanja dužnosti gradonačelnika Splita podnio izvješće o imovini

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv ministra zdravlja Siniše Varge u kojem će pokušati utvrditi je li se ministar našao u sukobu interesa kada je Vlada neprofitnoj udruzi Centar za izvrsnost medicinskih struka (CIMS) koju je on vodio do prije šest mjeseci odobrila 50 tisuća kuna za organizaciju konferencije "Renesansa primarne zdravstvene zaštite" u Opatiji.

Povjerenstvo postupak otvara na temelju sumnje u povredu etičkih načelu pri kojoj je privatni interes utjecao na odluku o pokroviteljstvu CIMS-a, a smatraju da je Varga koristio svoju dužnost ministra zdravlja za promoviranje udruge čiji je član i osnivač, pri čemu je, dodaju, nedostajalo transparentnosti. Ministar se nakon ove odluke o pokretanju postupka mora Povjerenstvu očitovati u roku od 15 dana.

Bivši splitski gradonačelnik i saborski zastupnik Željko Kerum je pak kažnjen sa 40 tisuća kuna jer nije u roku 30 dana od prestanka obnašanja dužnosti gradonačelnika Splita podnio izvješće o imovini. Povjerenstvo je postupak protiv njega otvorilo još u travnju, nakon što ga je bezuspješno u više navrata tražilo da dostavi imovinsku karticu. Dopise su mu slali na više adresa da bi na kraju dopis poslan preko policije zaprimila njegova sestra Nevenka Bečić. Budući da ni tada Kerum nije reagirao, otvorili su postupak i sada ga kaznili najvišom novčanom kaznom koju može izreći. Ukoliko ni sad ne dostavi imovinsku karticu, Keruma se može ponovno kazniti. Ovo mu nije prva kazna Povjerenstva.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak i protiv saborskog zastupnika, predstavnika bošnjačke manjine, Nedžada Hodžića i to zbog sumnje da je sredstva svoje Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske koristio za plaćanje telefonskih računa, internetskih stranice i zakupa prostora za svoju firmu Hann-invest.

>> 'Došao sam vidjeti što se radi, malo pozdraviti ljude'

Komentara 8

DU
Deleted user
15:45 26.09.2014.

Za zastupnika Keruma javnost očekuje i kaznu te stegovne mjere zbog NEDOLAŽENJA NA POSAO U SABOR, te zbog isplate PUNE plaće zastupniku Kerumu koji evidentno ne dolazi na posao za koji prima tu plaću. Kazna i Saboru - odgovornim osobama jer mu to isplaćuju. Kao slučaj Buljubašić - HDZ - HEP -

DU
Deleted user
16:18 26.09.2014.

Dobio 500.000 kn uzeti mu 50.000,trebate znati da kockari ne vole gubit.

GO
google385
15:35 26.09.2014.

moralna nula.sram ga bilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije