Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGA OPTUŽNICA

Platio film koji nikad nije prikazan: Potvrđena optužnica protiv Božidara Kalmete

božidar kalmeta
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/6
27.01.2017.
u 09:50

Kalmetina obrana je danas na optužnom vijeću zatražila da se taj postupak spoji s postupkom za Fimi mediju. Uskok se tome usprotivio, a sud će o tom zahtjevu odlučiti naknadno.

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je danas optužnicu protiv Božidara Kalmete, bivšeg HDZ-ovog ministra i gradonačelnika Zadra u aferi Fimi Media.

USKOK tom optužnicom Kalmetu tereti za zloupotrebu položaja tešku oko 600 tisuća kuna. Prema optužnici Kalmeta je u vrijeme dok je bio ministar, tijekom 2006. i 2007. godine, od tvrtke Fimi Media Nevenke Jurak naručio izradu promotivnog filma Prometna renesansa Hrvatske.

Film je napravljen, isporučen i plaćen, no nikada nije prikazan. Ovo je Kalmetina druga optužnica obzirom da mu je još ranije pravomoćnom postala ona u kojega se s još 12 optuženika tereti za izvlačenje 40 milijuna kuna iz HAC-a preko tvrtke Remorker

Kalmetina obrana je danas na optužnom vijeću zatražila da se taj postupak spoji s postupkom za Fimi mediju. Uskok se tome usprotivio, a sud će o tom zahtjevu odlučiti naknadno.

>> Kalmeta traži da mu se za 'Prometnu renesansu' i 'Remorker' sudi u jednom postupku

Komentara 7

CA
campa
10:14 27.01.2017.

Još jedan u nizu procesa koji će se razvlačiti godinama.Igrokaz za široke narodne mase mora biti izveden.Nagkedat čemo se kao i do sada u sličnim slučajevima presuda pa poništavanja presuda i vračanja na početak.Bilo bi dobro da se javno prenosi suđenje jer sve lići na dobro razrađene scenarije.Serijal bi se zvao "sjaj i bjeda Hrvatskog pravosuđa" a financirale bi ga interesne skupine koje stoje iza svih naših sudbenih sapunica.

CI
cinbenik
10:53 27.01.2017.

Steta koju su udruzeno napravili HDZe i ovakvi,je raseljenja ,podijeljena,opljackana......unistena Hrvatska,a Risto Djogo Bujanovic nema pojma o tim dogadjajima...........

NE
nevjerujženikojalaže
10:27 27.01.2017.

Film je napravljen, isporučen i plaćen, no nikada nije prikazan.- baš i ne vidim na osnovu čega bi mogao biti osuđen. sve je legalno a to što nije prikazan, može navesti izmjenjene okolnosti i sl. jedino se može osloviti lošim gazdom i da vrati lovu u državnu blagajnu, što bi mnogi političari morali učiniti, iz svih opcija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije