Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAK AFERE HPB

Potvrđena optužnica protiv Protege, Sladonje i Glasa Istre

Josip Protega
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
07.05.2018.
u 15:15

Protegu i Sladonj tereti se da su Glasu Istre 2008. odobrili dva kredita koja nisu vraćena

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv Josipa Protege, bivšeg šefa HPB-a, i Ivana Sladonje te Glasa Istre kojom ih se tereti za štetu od 16 milijuna kuna.

Optužnica je podignuta prije dvije godine, sud ju je vraćao USKOK-u na doradu, a na zadnjoj sjednici optužnog vijeća u veljači ove godine obrana je tražila da se iz spisa kao nezakonit dokaz izdvoje iskazi svjedoka koji su na tužiteljstvu, sukladno ZKP-u, ispitani bez nazočnosti branitelja.

Sud je zahtjev obrane odbio, pa su se žalili Vrhovnom sudu, koji je potvrdio odluku optužnog vijeća. Nakon toga je zakazana nova sjednica optužnog vijeća i optužnica je dvije godine od podizanja postala pravomoćna.

Protegu i Sladonju, kojima se sudi i u aferi Bankomat, tereti se da su Glasu Istre 2008. odobrili dva kredita koja nisu vraćena, čime je HPB oštećen za 16 mil. kuna.

Komentara 6

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
16:16 07.05.2018.

nevjerovatno ja sto god ne platio bila pricuva hrt ili odvoz smeca dobijem ovrhu i jezikovu juhu kako se racuni moraju placati...posramljen odem pognut u zadnju klupu. zbog duga od 100kn koji je narasao na tisucu..ovi dobiju 18 milijuna kn kredita ne vrate i dalje novine uredno izlaze niko nije blokiran raspravljaju valjda... to se desilo 2008 godine prije deset godina jbt sta je ovo pojeo vuk magare idemo dalje...

DU
Deleted user
15:49 07.05.2018.

I gleceri su brzi od hrvatskog pravosudja.

Avatar babas
babas
16:30 09.05.2018.

Ništa od tih optužnica,to je sve hadezeov kadar i lopovi,i oni koji sjede u državnim institucijama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije