Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevraćeni krediti

Bivši šef HPB-a izveo manevar i produljio proces za nekoliko mjeseci

josip protega
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/4
21.02.2018.
u 07:00

Protegu i Sladonju, kojima se sudi i u aferi Bankomat, tereti se da su Glasu Istre 2008. odobrili dva kredita koja nisu vraćena, čime je HPB oštećen za 16 mil. kuna.

Iako je optužnica protiv Josipa Protege, bivšeg šefa HPB-a, i Ivana Sladonje te Glasa Istre podignuta prije dvije godine, još uvijek nije potvrđena. Na optužnom vijeću na zagrebačkom Županijskom sudu obrana je tražila da se iz spisa kao nezakonit dokaz izdvoje iskazi svjedoka koji su na tužiteljstvu, sukladno ZKP-u, ispitani bez nazočnosti branitelja.

Sud im je prijedlog odbio, no kako se na tu odluku obrane mogu žaliti, spis će se preseliti na Vrhovni sud, koji će odlučiti o žalbi, što će potrajati mjesecima. Protegu i Sladonju, kojima se sudi i u aferi Bankomat, tereti se da su Glasu Istre 2008. odobrili dva kredita koja nisu vraćena, čime je HPB oštećen za 16 mil. kuna.     

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
09:15 21.02.2018.

Jesenti milu bigulicu, otkud ste spuknuli toga šminkera i vrhunskog bankara Protegu Joleta?! Pa o njemu se medijski nije čulo dobrih pet-šest godina.

FT
feel_the_coruption
12:11 21.02.2018.

Kradite koliko možete. Ako i bude prepoštenih sudaca, tu su uvijek ustavni i vrhovni sud...

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
15:40 21.02.2018.

Protegi Svaka Čast : Odobrio mi je 200 milijuna bespovratnog kredita !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije