Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema upozorenja za tsunami

Potres magnitude 5,9 stupnjeva pogodio Papuu Novu Gvineju

Potres ilustracija
Sanjin Strukic/PIXSELL
09.01.2022.
u 07:11

Papua Nova Gvineja nalazi se na "pacifičkom vatrenom prstenu", koji je žarište seizmičke aktivnosti zbog trenja između tektonskih ploča.

Potres magnitude 5,9 stupnjeva po Richterovoj ljestvici pogodio je u nedjelju Papuu Novu Gvineju, objavio je američki Institut za geološke studije (USGS).

Epicentar potresa, koji je pogodio provinciju Nova Britanija, nalazio se na dubini od 19 kilometara, prema USGS-u a prenosi AFP. Potres se dogodio u nedjelju u 12:05 sati po lokalnom vremenu.

Lokalne vlasti u ovoj fazi nisu izvijestile o žrtvama ili materijalnoj šteti, a nije izdano upozorenje na tsunami.

Papua Nova Gvineja nalazi se na "pacifičkom vatrenom prstenu", koji je žarište seizmičke aktivnosti zbog trenja između tektonskih ploča.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije