Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova od potresa

Devet ponuda za gradnju 30 zidanih kuća, najniža braniteljska

Bliži se godinu dana kako je Petrinju i okolna sela pogodio snažan potres
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
08.01.2022.
u 19:45

Nakon odluke o odabiru, odabrani ponuditelj je obvezan ugovor potpisati najkasnije u roku od pet dana od poziva naručitelja

Na natječaj za gradnju 30 tipskih zidanih kuća na područjima na kojima je RH proglasila katastrofu – u Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj i Zagrebačkoj županiji – u Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje stiglo je devet ponuda.

Procijenjena vrijednost radova za izgradnju po 10 kuća površine 55, 70 i 85 četvornih metara iznosila je 22,900.000 kuna bez PDV-a. Vrijednost pristiglih ponuda proteže se od 19 do 28 milijuna kuna. Najnižu od 19,7 milijuna dala je Zajednica ponuditelja Braniteljska socijalna radna zadruga Izbor plus, PZC Slavonski Brod i Grand Zagreb.

Građevinski obrt Špelić poslao je ponudu vrijednu 21,7 milijuna kuna, a tvrtka Promet građenje iz Slunja 22,3 milijuna kuna. Tvrtka Pet plus gradnja iz Petrinje tih 30 kuća izgradila bi za 22,7 milijuna kuna, a šibenski Agrad Projekt za 23,4 milijuna kuna. Ponuda osječke tvrtke Interventus teška je 24 milijuna kuna, dok bi Bauk gradnja iz Gunje taj posao obavila za 26,8 milijuna kuna. Zagrebački Palir dao je ponudu vrijednu 27,8 milijuna kuna, a zagrebački ING-Grad 28,6 milijuna kuna.

Nakon odluke o odabiru, odabrani ponuditelj je obvezan ugovor potpisati najkasnije u roku od pet dana od poziva naručitelja. Rok izvođenja radova računa se od dana dobivanja naloga, a maksimalni rok je 180 kalendarskih dana, pri čemu je rok za pripremu terena i betoniranje – čišćenje, zemljani radovi, betoniranje temelja, nadtemelja i podne ploče – najduže 60 dana, a za izgradnju kuće najduže 120 dana. Krajnji rok izvršenja ugovora je 12 mjeseci.

Nedavno su otvorene ponude i za 30 montažnih kuća, a u tijeku su natječaji za izgradnju još 90 kuća na potresom pogođenom području.

>> VIDEO Odjel pedijatrije Opće bolnice Sisak godinu dana nakon potresa ostao je zamrznut u vremenu

Ključne riječi

Komentara 6

KA
kantajz
21:15 08.01.2022.

Halo jel vi čitate text. Tu kvadrat gradnje ispada od 3-4 tisuće eura,mašala!

NI
nikola612
20:26 08.01.2022.

Bilo bi loše da se netko obogati i okoristi potresom, zato bi trebalo napraviti valorizaciju objekt prije potresa, da li je bio osiguran, tko je živio u tom objektu u vrijeme potresa i prema tim parametrima odrediti maksimalnu svotu koja se može uložiti na račun države, sviju nas. Tko želi više i veće neka sam sudjeluje u financiranju.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
09:32 09.01.2022.

2 miliona po kući ... ovo će biti pljačka stoljeća ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije