Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TLO SE ZATRESLO

Potres jačine 4.9 po Richteru u Jadranskom moru, osjetio se i u Hrvatskoj: 'Kratko ljuljanje, vrlo neugodno'

23.02.2024.
u 10:49

Epicentar je bio u Jadranskom moru, 150 km od Podgorice i 103 km od talijanskog Barija, navodi EMSC.

Danas, 23. veljače 2024. godine u 10 sati i 23 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres u Jadranskom moru, 80 km južno od otoka Mljeta. Magnituda potresa iznosila je 4.9 prema Richteru. Potres se osjetio na širem području od Dubrovnika do Zadra, navode hrvatski seizmolozi.

Potres se osjetio u Crnoj Gori i u Italiji. Brojni građani opisali su svoje iskustvo na aplikaciji. "Tresao se Dubrovnik. Kratko, ali snažno",  "Osjetilo se lelujanje", "Kratko lelujanje, vrlo neugodno", neki su od komentara na EMSC aplikaciji.

 

Kako se treba ponašati u slučaju potresa

Donosimo sve važne detalje o tome kako se treba ponašati za vrijeme i nakon potresa te što je sve dobro imati u ruksaku za prvu pomoć. 

Najvažnije od svega je ostati miran i zadržati hladnu glavu, koliko god to ponekad bilo teško. 'Kakva god katastrofa bila, najvažnije je sačuvati hladnu glavu jer panika vodi do ozljeda i kompliciranja cijele situacije. Stoga je važna edukacija i ljudi moraju znati kako se ponašati prilikom pojedinih situacija kako bi izbjegli paniku. Isto tako, u načelima hitnog zbrinjavanja svaki čovjek mora misliti prvo na sebe jer živ i neozlijeđen može pomoći drugima', rekao je Zvonimir Lovrić, glavni tajnik Svjetske udruge vojnih kirurga i bivši ratni kirurg tijekom Domovinskog rata za 24sata. 

Više o tome, pročitajte OVDJE.

Jak vjetar trga PVC foliju koja prekriva oštećenja na kući oštećenoj u potresu 2020. godine

1/11
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
11:07 23.02.2024.

Ništa nisam osjetio.

PR
pravednik2303
10:55 23.02.2024.

kad bi napisali kada je bio, bilo bi super ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije