Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazba prije svega

Potres i tsunami? Nema veze, show must go on!

Nova Rock 06
T. Felbar / D. Grgurić
18.05.2011.
u 17:23

Prirodne katastrofe koje su ove godine pogodile Japan natjerale su brojne organizatore da otkažu festivale. Ali Fuji Rock festival nije jedan od njih

Već petnaest godina Masahiro Hidaka organizira trodnevni glazbeni festival u slikovitim planinama zapadnog Japana. Borio se s izvođačima, njihovim zahtjevima  i publikom. A onda je njegovu domovinu pogodio niz prirodnih katastrofa i sada se mora boriti s tisućama posjetitelja koji se nakon svega boje doći uživati u  festivalu.

Otkazano je na stotine kulturnih događaja diljem zemlje, poput alternativnih Kabuto Metal festivala i Punksring music festivala, a velik broj glazbenika najvećeg japanskog klasičnog koncerta La Folle Jouree Au Japon ne želi sudjelovati na svirkama.

Većina ih je otkazana iz poštovanja prema stradalima, a dio zbog manjka posjetitelja. Ipak, najviše pati turizam, što organizatorima predstavlja najveći problem.  Za razliku od proteklih godina prodaja ulaznica znatno je slabija, ali nitko od izvođača nije otkazao nastup.

Masahiro Hidaka i njegovi partneri vjeruju da će ovogodišnji festival biti poseban, ali prije svega emotivan i za njih i za publiku.

- Bit će to prvo veliko okupljanje i vrijeme za oslobađanje od strašnih uspomena i napetosti koja je u nama, rekao je Hidaka.

 

 

Komentara 1

OB
-obrisani-
22:56 18.05.2011.

Neka mene zovu i ja odem sigurno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije