Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nestala djevojka

Potraga za Antonijom jenjava, pregledavaju se snimke kamera

antonia (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/7
19.06.2011.
u 12:47

Pripadnici GSS-a još su jednom obišli okolicu kuće obitelji Bilić, a sada se provjeravaju prijevozničke tvrtke.

Jučer smo nešto poslije 14 sati završili potragu. Namjeravali smo zaokružiti teren oko Petrova polja i obići neka mjesta na kojima bi se, da tako kažem, čovjek mogao sakriti i u pola bijela dana. Obišli smo još jednom i okolicu kuće nestale djevojke i ceste na Baljcima, Miočiću, Gradacu te prema Čavoglavama. Nažalost, pretraga nije dala nikakva rezultata. Sada nam preostaje analizirati prikupljene podatke, kako nama u HGSS-u, tako i kolegama u policiji – kazao je u nedjelju poslijepodne Anton Vukičević, voditelj šibenske ispostave HGSS-a.

Prema Muću

Za razliku od subote, kada su stotine pripadnika GSS-a i drugih građana pomno pretraživale drniški kraj i šire područje, u nedjelju ujutro potraga za nestalom sedamnaestogodišnjom Antonijom Bilić nastavljena je u znatno manjoj mjeri: potragu je nastavilo četvero spasilaca iz Drniša i Šibenika. Naime, glavnina tragača iz GSS-a vratila se u svoje matične postaje, a čini se kako se danas, u ponedjeljak, na drniškom području potraga neće nastavljati osim ako ne pristignu nove informacije o ovom zasad nerazjašnjenom slučaju nestanka.

>>Pronađene krvave čarape i bijela košulja ne pripadaju Antoniji

– Sjest ćemo u automobil na mostu preko Čikole i pokušat ćemo na pomalo čudan način, na koji to dosad nismo činili, razmišljati i dokučiti što se moglo događati toga dana kada je Antonija nestala. Onda ćemo se voziti u smjeru Splita i vidjet ćemo što ćemo dalje – iznio je u nedjelju oko 10 sati na drniškom željezničkom kolodvoru Anton Vukičević iz HGSS-a plan potrage za nestalom djevojkom, pokazujući prstom lokacije na karti prostrtoj na GSS-ovu vozilu.

Potom su krenuli “češljati” pojas uz cestu od Drniša prema Vrlici te oko kamenoloma u Parčiću, no izuzev omanje gomile kamenja stavljene na skretanje na jedan od sporednih puteljaka, nisu nailazili ni na što sumnjivo. Stoga su i sjeli u GSS-ov automobil na mostu preko Čikole i krenuli u neizvjesnu potragu u smjeru sela Kričke, gdje se nalazi dom Antonijine obitelji, dodatno pročešljali okolicu pa nastavili dalje u smjeru Muća. No nisu naišli ni na kakve materijalne tragove koji bi imali vezu s potragom.

U međuvremenu su pripadnici GSS-a s velikom zahvalom ispratili dvojicu mladića: Luku Kazimovića, 26-godišnjaka iz Samobora, te Nikolu Šešerka, 18-godišnjaka iz Zagreba.

Vratili se kućama

Njih su se dvojica, naime, dan ranije prvi put susrela na zagrebačkom željezničkom kolodvoru s namjerom da pomognu u potrazi za nestalom djevojkom, vidjevši na Facebooku poziv da svi zainteresirani pomognu u potrazi. Na put su se ipak zaputila samo njih dvojica te su se u potrazi priključili GSS-u.

– Ne znam što bih rekao, htio sam pomoći. Imao sam slobodan dan i vikend i odlučio sam dati svoj doprinos. Bilo mi je glupo sjediti doma i ne učiniti ništa – kaže Luka Kazimović.

– U pretrazi smo prešli desetak kilometara, bilo je to veliko iskustvo. Žao mi je samo što se odazvalo tako malo ljudi. Nadam se da će ipak sve završiti dobro – dodaje i Nikola, kojega je zajedno s Lukom u Zagreb jutros odvezla skupina pripadnika GSS-a iz Vinkovaca. Potraga se nastavlja, a u policiji su i danas ponovili kako nijedan od dijelova odjeće koji su pronađeni nije pripadao nestaloj djevojci.

Komentara 23

TR
trckaralo
14:51 19.06.2011.

Nes@lomljiva, Ajde ne l@prd@j. Hrvatska je demokratska sekularna država, a ne k@toličk@ dž@mahirij@. Kakvi demokršć@ani????

ZA
zaboravi
14:47 19.06.2011.

HSP najbolja stranka na svijetu.

GU
Gustavo
13:09 19.06.2011.

Bolje da traže ovog tipa što ju je vozio nego nju ako već imaju neke podatke o njemu i ako je sve to uopče istina, kada ga nađu on će propjevati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije