Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasim Ljajić:

'Posjet Vučića Hrvatskoj prilika je da se počnu rješavati otvorena pitanja'

03.02.2018.
u 13:44

Rasim Ljajić najvažnijim ocijenio što će susret Vučić - Grabar-Kitarović 'biti prilika da se konačno počne s rješavanjem teških pitanja između dvije zemlje', naglasivši da taj posjet ima 'veliku povijesnu važnost'

Posjet predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu na poziv predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović prilika je da se konačno počnu rješavati otvorena pitanja i smanje tenzije između dviju država, poručio je u subotu potpredsjednik srbijanske vlade i ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić

Naglašavajući kako je posjet Hrvatskoj "jako važan sa stajališta naših međunarodnih odnosa", Ljajić je za Radioteleviziju Srbije ocijenio kako će susreti dužnosnika na najvišoj razini pridonijeti da se smanje napetosti, a ujedno i prilika da se "otvore važne ekonomske teme".

Ljajić je naveo da Srbija više izvozi na hrvatsko tržište nego što uvozi iz Hrvatske i podsjetio da od 2013. nije bilo zajedničkih sjednica odbora dviju država kojima bi se potaknula ekonomska suradnja.

"Po prvi puta je između Srbije i Hrvatske robna razmjena dostigla milijardu eura, s tim što Srbija ima 44 milijuna eura više izvoza nego uvoza", rekao je Ljajić.

On je najvažnijim ocijenio što će susret Vučić - Grabar-Kitarović  "biti prilika da se konačno počne s rješavanjem teških pitanja između dvije zemlje", naglasivši da taj posjet ima  "veliku povijesnu važnost".

"Bitno je da hrvatska vlada sudjeluje u realizaciji ovog posjeta, pošto predsjednica ima više protokolarnih ovlasti. Bez vlade - bojim se da nećemo moći ova pitanja rješavati", ocijenio je Ljajić, sugerirajući da "treba biti realan" u procjenama očekivanih rezultata posjeta Vučića Hrvatskoj.

Ljajić je uvjeren kako će i sama činjenica da je posjet dogovoren smanjiti napetosti, a nada se da i s hrvatske strane postoji spremnost da se "ozbiljno uđe u rješavanje otvorenih pitanja".

Predsjednik Srbije Vučić posjetit će Zagreb 12. i 13. veljače, na poziv predsjednice Grabar-Kitarović.

Komentara 77

PU
Pukovnik
14:39 03.02.2018.

Hrvatska politika nepotrebno se opterećuje sa Srbijom. Stalno se spominje što su rekli Vučić, Dačić i Nikolić. Nas Srbija ne treba zanimati osim za plasman naše robe. Srbija je apsolutno nebitan faktor u Europi i svijetu i nije na bilo koji način relevantan čimbenik u razvoju i budućnosti Hrvatske. Članica smo EU-a, članica NATO-a ušli smo u europsku i zapadnu obitelj država i mukotrpno smo obrisali blato Balkana sa naših cipela. Ne gubimo energiju na nebitne države i ljude nego fokusiramo se na gospodarski i demokratski razvoj domovine. Sve druge je pokušaj očajnika da nas ponovno povuku u balkansko ponašanje i rasmišljanje, ili po novo hrvatskom riječniku “hibridni rat”.

PL
@ploto@
17:57 03.02.2018.

Kolinda Grabar Kitarović - Dobila sam hitan nalog iz Buzina da organiziram taj sastanak sa Vučićem jer ja radim za potrebe globalne judeomasonerije,koja mi je ukazala povjerenje,još otkad me pozvala na sastanak Trilateralne Komisije,gdje sam upoznala i Davida Rockfellera,kad mee preporučio za mjesto pomoćnika NATO.Tako da se ne zanosite sa nekakvim hrvatskim intersima,koji ne postoje kad sa radi o višim interesima.A ako ste budale mislile da ću provoditi hrvatske interese na ušrb globalnih,tada ste budale.Ipak sam ja završila srednju školu u SAD gdje su me školovali za američkog špijuna. Sad sam dobila zadatak da pomognem i olakšam Srbiji ulazak u NATO i EU jer je to u interesu SAD.

AC
acer7
00:50 04.02.2018.

Nek se riješi ratna odšteta od 120 miliardi euro a ostalo budemo usput

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije