Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasim Ljajić:
Povratak na članak

'Posjet Vučića Hrvatskoj prilika je da se počnu rješavati otvorena pitanja'

Rasim Ljajić najvažnijim ocijenio što će susret Vučić - Grabar-Kitarović 'biti prilika da se konačno počne s rješavanjem teških pitanja između dvije zemlje', naglasivši da taj posjet ima 'veliku povijesnu važnost'

Komentari 77

PU
Pukovnik
14:39 03.02.2018.

Hrvatska politika nepotrebno se opterećuje sa Srbijom. Stalno se spominje što su rekli Vučić, Dačić i Nikolić. Nas Srbija ne treba zanimati osim za plasman naše robe. Srbija je apsolutno nebitan faktor u Europi i svijetu i nije na bilo koji način relevantan čimbenik u razvoju i budućnosti Hrvatske. Članica smo EU-a, članica NATO-a ušli smo u europsku i zapadnu obitelj država i mukotrpno smo obrisali blato Balkana sa naših cipela. Ne gubimo energiju na nebitne države i ljude nego fokusiramo se na gospodarski i demokratski razvoj domovine. Sve druge je pokušaj očajnika da nas ponovno povuku u balkansko ponašanje i rasmišljanje, ili po novo hrvatskom riječniku “hibridni rat”.

VL
PL
@ploto@
17:57 03.02.2018.

Kolinda Grabar Kitarović - Dobila sam hitan nalog iz Buzina da organiziram taj sastanak sa Vučićem jer ja radim za potrebe globalne judeomasonerije,koja mi je ukazala povjerenje,još otkad me pozvala na sastanak Trilateralne Komisije,gdje sam upoznala i Davida Rockfellera,kad mee preporučio za mjesto pomoćnika NATO.Tako da se ne zanosite sa nekakvim hrvatskim intersima,koji ne postoje kad sa radi o višim interesima.A ako ste budale mislile da ću provoditi hrvatske interese na ušrb globalnih,tada ste budale.Ipak sam ja završila srednju školu u SAD gdje su me školovali za američkog špijuna. Sad sam dobila zadatak da pomognem i olakšam Srbiji ulazak u NATO i EU jer je to u interesu SAD.

VL
KU
kupatilo
15:58 03.02.2018.

E kadbi ivim posjetom konačno prestalo pljuvanje jednih po drugima jer to nevodi nikamo.Tesko ce Vučic tu sta moci doprinijeti pokraj Vjlina i Dačica.Mozda i ima dobre namjere ali ta dva lija plus Šešelj uvjek ce necim isprovocirati pa dase vratimo opet 25 godina unazad.Ovo je šansa da konačno krenemo oprezno snjima ali u miru za bolju buducnost obe drzave i naroda.

VL
AC
acer7
00:50 04.02.2018.

Nek se riješi ratna odšteta od 120 miliardi euro a ostalo budemo usput

VL
LU
Lujo123
12:15 04.02.2018.

'Posjet Vučića Hrvatskoj prilika je da se počnu rješavati otvorena pitanja' --------------------------------------------------------- s četnicima kak god da se zvali nema šanse riješiti ali baš nikakve probleme - četnici su sami po sebi problem!!

VL
MI
misho32
20:04 03.02.2018.

kako je taj poziv upućen baš sada kada su Srbi , radi dobrosusjedskih odnosa , organizirali izložbu u UN o genocidnosti Hrvata . Hoće li se ina tom susretu razgovarati i o tome da Srbija odustati od svoje strateške politikeitike destabilizacije hrvatske države svim sredstvima i pod svaku cijenu.Hoće li se naši usuditi tražiti od Vučića da prizna Stajićevi i druge logore u Srbiji u kojima je desetak tisuća hrvatskih građana bilo premlačivano i ubijano.

VL
KO
Konstantinos
19:27 03.02.2018.

Hrvatska se ponijela onako kako pristaje lideru u regiji, a Vučicu je ovaj posjet važniji od bilo kojeg drugoga. HR diplomacija je neocekivani torpedirala novu srbijansku verbalnu agresiju. Dačić nije davao izjave jer ne zna sto bi rekao. Svi tamošnji mediji su u čudu i neznanju kako da se postave na ovaj iznenadni potez hrvatske diplomacije. U svakom slučaju opet smo ostavili mnoge nekoliko koraka iza sebe čak neke i domaće skeptike.

VL
DU
Deleted user
12:46 04.02.2018.

Svi kao da ste sprasume se pojavili na ove portale,pisete gluposti i navijate kao na stadionu ,pa de je problem da precednici dvije drzave se sastanu ,bilo gdje i to nije bitno ,pa problema ima sobje strane ,pa ko ce ih rijesit ako nece oni pa necete valjda vi koji pisete gluposti ,rat je proso ko dobio ko izgubio zivot ide dalje dolaze nove generacije i treba stvorit uvjete da i oni ne nasjedaju na ovakove jeftine stoseve politickih elita nego da komuniciraju kao i sav ostali bijeli svijet ,ovde u inostranstvu sve nacije komuniciraju i druze se i srbi i hrvati i muslimani pa nevidim prepreke da to i ne cine na balkanu,pa svaki dan se pise ko da se sastaju marsovci a ne pretstavnici dva naroda dajte ljudi smirite strasti i ponasajte se civilizovano i domacinski ili uzmite puske pa idite i ratujte

VL
NV
NV
19:07 03.02.2018.

Plenković se snebiva i još ne zna za posjet ali će ga svakako primit.

VL
CI
cinbenik
06:53 04.02.2018.

Posjet naravno i rjesavanje otvorenih pitanja...Nista to nebi bio problem,da trilateralna presednica podjela i raeljavanja Hrvata,nije dosla sumnjivom vecinom za presednicu RH,upravo na obecanjima lazno domoljubnim biracima,da ce prekinuti sve odnosen sa Srbiom,jer je to stvaranje YU,da ce prisiliti Srbijo da rijesi sva otvorena pitanja po HDZe zamisli.....i naravno zabraniti Partizane i Tita,a tako i minimizirati Jasenovac.Zaustavila je sa laznim domoljubima,sve inicijative poboljsanja odnosa,koji su radili svijet i njeni predhodnici,a sada je eto zacetnica stvaranja odnosa sa Srbijom..Dobili obadvoje uvjetovane direktive,pa rade sve kontra od obecavanja............I nista tu nije problem,nego je problem samo jednakopravnost svih Hrvata...Nitko i neplanira podizati satore,nosati plinske boce sa krizevima,nema pomena na svetim misama,dviju kolona.............i ostalih neprijateljstava koja su radili njeni biraci,kako bi trilateralka dosla sumnjivom vecinom na vlast,a onda dovela par nebiranih cirkus ,nenarodnih vlada politicke trgovine i ucjena,koja nema autoriteta ni za lule duhana..Sve stima stima svima.

VL
CI
cinbenik
07:09 04.02.2018.

Da je ovo ,napravio Josipovic ili Mesic,svjtski uglednici,odmah bi na svetim misama slusali ,da stvaraju novu YU,UDBU.....partizane KP.........totalitarizam.....,a HDZe stozeri za unistenje Hrvata,odmah bi krenuli sa satorima,referendumima,plinskim bocama sa krizevima,dvjema kolonama,zvizdanjima,tjeranjem rocnika da se puca u metu sa njihovim likom............vojskom na granicama.........I gle cuda ,sada su u prilici da navijaju za svoju presednicu,samo HDZe Hrvata,a ona radi sve sto su radili Josipovic i Mesic.

VL
NE
Neonacionalist
14:51 03.02.2018.

Nikakvi bilateralni pregovori ili dogovori ne mogu tu donjeti rezultata osim na našu štetu, to je pokazala praksa u zadnjih 20 godina i kad su u BG bile stolovale umjerenije političke opcije a pogotovo sada kada su bivši Šešeljevi radikalii . Dakle svi ti međusobni problemi od granice preko nestalih pa do problema hrv.manjine i nadalje mogu se samo rješiti tako da ih ucjenjujemo ulaskom u EU kao što su i nas slovenci naravno pod uvjetom da je njima do tog ulaska dovoljno stalo da popuste. Očigledno je da strani faktori ( viša sila ) natjerala naše vladajuće da mi budemo ti koji će popustiti i po tko zna koji put skinuti gace naravno poradi viših interesa naših partnera odnosno gazda .

VL
Avatar siotio
siotio
20:00 03.02.2018.

.Sigurno su je vec blokirali na Facebooku!........"Želim naglasiti da Hrvatska ne blokira niti želi blokirati Srbiju u pregovorima za pristupanje EU. Štoviše u našem je interesu da Srbija što prije ude u clanstvo",.... rekla je ...

VL
Avatar nvirgo710
nvirgo710
18:38 03.02.2018.

Interesantno je da je prvi ispriku od Vučka zatražio mutavi Krstičević( koji zarađuje milijune na grbaci države ) ......a koji je 90 kao kapetan tadašnje JNA urlao kako ce pobiti sve Ustaše i kao treba naoružati pobunjene Srbe iz Krajine

VL
Avatar Yeffe
Yeffe
20:25 03.02.2018.

.stvorili koncentracione logore za civile u Heliodromu, Dretelju, Gabeli, Vojnom, Šunju, itd, gdje su zlostavljali, mucili i ubijali

VL
NA
NaughtyWorm
15:03 03.02.2018.

vratite mi pradjedovu kucu i imanje

VL
Avatar povjesnicar
povjesnicar
15:21 03.02.2018.

Verovatno je AV došao da mu se ustaše izvine za Jasenovac i ostale ustaške logore kao i za logore za devcu koje ni fašisti nisu imali .....O direktnoj sprezi hrvatskih ustaša i Brozove KPJ i NOVJ iz ratnog perioda uOVJ iz ratnog perioda u cilju rešavanja srpskog pitanja u NDH indirektno govori i slučaj od 31. jula 1966. g. upravo na otvaranju Mauzoleja i spomen obeležja žrtvama jasenovačkog logora (fabrike) smrti. Tada je, naime, kao jedna od zvanica i ujedno predstavnik vlasti SR Hrvatske na ovoj ceremoniji bio prisutan i predsednik Sabora SR Hrvatske – Stevo Krajačić, inače jedan od Brozovih najpoverljivijih saradnika. Kada se ceremonija otvaranja završila, a misleći da su mikrofoni isključeni, Krajačić se okrenuo srpskim borcima rekavši im doslovce: “Ovdje smo vas premalo pobili”. Na kraju, „najveći sin hrvatskog naroda“ Josip Broz Tito za vreme od čitavih 35 godina svoje vladavine u Jugoslaviji nije našao za shodno da ni jedanput poseti niti Jasenovac niti bilo koje drugo masovno stratište Srba u NDH. Verovatno zato jer to nije bilo predviđeno pisanim i usmenim sporazumima između ustaša, KPJ i Brozovih partizana kako pre tako i za vreme rata.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.