Naslovnica Vijesti Svijet

Američki ministar obrane primio pošiljku sa smrtonosnim otrovom

Pentagon je u priopćenju rekao kako je svoje poštanske prostorije stavio u karantenu te da FBI analizira omotnice
03. listopada 2018. u 07:14 6 komentara 514 prikaza
Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS/PIXSELL

Pentagon je priopćio u utorak kako je primio poštansku pošiljke za koje se sumnja da sadrže smrtonosni otrov ricin uključujući i omotnicu za koju je američki dužnosnik rekao da je bila adresirana na ministra obrane Jima Mattisa.

Jim Mattis VOJNO ZAPOVJEDNIŠTVO Američki ministar: 'Svemiru moramo pristupiti kao borbenoj zoni'

Pentagon je u priopćenju rekao kako je svoje poštanske prostorije stavio u karantenu te da FBI analizira omotnice.

Američki su dužnosnici, govoreći pod uvjetom da ostanu neimenovani, rekli kako su kuverte u prvom testiranju bile pozitivne na ricin nakon što ih je zapazila pentagonska policija u ponedjeljak u objektu za sortiranje.

Objekt je u kompleksu Pentagona, ali ne u glavnoj zgradi.

Pussy Riot AKTIVIST Član Pussy Riota, žrtva mogućeg trovanja, izašao iz bolnice

Ricin se prirodno nalazi u zrnima ricinusa, ali je potrebno raditi na tome kako bi ga se pretvorilo u biološko oružje. Ricin može dovesti do smrti unutar 36 do 72 sata od izlaganja količini maloj kao glavica pribadače.

Američke vladine zgrade povremeno primaju pakete za koje se sumnja da sadrže ricin, uključujući i 2013. kada su pisma zaprašena ricinom poslana američkom senatoru, Bijeloj kući i pravosudnom dužnosniku savezne države Mississippi.

>> Pogledajte video i saznajte što je obitelj pronašla dok je pretraživala rijeku 

A1
PROMO
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar javorko
  javorko:

  jel vi stvarno vjerujete da njemu isporuceno pismo s otrovom?Jednom ministru usa?Jeste li svjesni da vlada sad zna u gotovo 90% slucajeva sta tko od nas /njih radi u vecini vremena?

 • Avatar nekakav
  nekakav:

  mene fascinira činjenica da 'američke službe povremeno testiraju pakete na ricin', i svaki put kad ih testiraju pronađu ricin, ili pak razne bijele praške, omekšivače, što sve ne. je, treba javnosti stalno ukazivati na opasnost kojoj je izložena država. u ... prikaži još! jednoj visoko digitaliziranoj americi pismene pošiljke su postale jako opasne. neki dan je konjska kočija udarila čovjeka, veterana iračkog rata, u zemlji u kojoj je pola milijarde vozila na benzin, on strada od drvenog kotača... o jes, psihoza je stanje koje deep state želi produbiti.

 • Avatar matalan
  matalan:

  Amerika je lučonoša demokracije i slobodnog svijeta, Islamoboljševici i Novičok jadna su sredstva mračnjaka s istoka...