Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKTIVIST

Član Pussy Riota, žrtva mogućeg trovanja, izašao iz bolnice

Pussy Riot
/DPA/PIXSELL
26.09.2018.
u 22:52

Tridesetogodišnji aktivist je primljen u bolnicu kamo ga je iz Moskve prevezla nevladina organizacija.

Pjotr Verzilov, ruski aktivist protestne skupine Pussy Riota, žrtva mogućeg trovanja za koje optužuje ruske službe, izašao je u srijedu iz bolnice u Berlinu, kamo je primljen prije desetak dana u teškom stanju.

Tridesetogodišnji aktivist je primljen u bolnicu kamo ga je iz Moskve prevezla nevladina organizacija. Njegovi najbliži suradnici optužili su ruske službe da su ga otrovale. Nakon hospitalizacije "njegovo se zdravstveno stanje znatno poboljšalo", priopćila je u srijedu berlinska bolnica La Charite u kojoj se liječio. Točan uzrok bolesti još se treba utvrditi.

"Konzumacija ili apsorpcija izvanjske tvari kao uzroka tog stanja čini se i dalje najvjerojatnije tumačenje", rekao je u srijedu profesor Kai-Uwe Eckardt, član liječničkog konzilija.

Toksikološke pretrage pacijenta "još nisu dale jasne rezultate" o tome što je upotrijebljeno protiv Verzilova, istaknuo je ravnatelj bolnice Karl Max Einhaupl. Verzilov je uvjeren da je otrovan. "Čvrsto vjerujem da ruske obavještajne službe stoje iza trovanja", rekao je u intervjuu za njemački list Bild uoči izlaska iz bolnice.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar jumanji
jumanji
07:18 27.09.2018.

svi koji su protiv putina imaju kratak životni rok

Avatar intimus 500
intimus 500
05:52 27.09.2018.

Otrovni RasPutin u akciji 🤪🤪

RE
reborn
15:49 27.09.2018.

Sva sreća da se u ovoj nedokazanoj kleveti radi o Putinu - jer njega može svatko klevetati kao trovača ili ubojicu. Primjera radi, da ovaj pussy rioter ovako optuži nekog drugog državnika, sigurno bi imao posla sa policijom ili tajnim službama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije