Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladajuća koalicija

Posavec: HNS mora napustiti HDZ prije rekonstrukcije. Iz stranke reagirali na njegove izjave

Matija Posavec
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
17.07.2019.
u 13:13

Kao što smo više puta istaknuli, HNS kao liberalna stranka poštuje razmišljanja i stavove svih svojih članova i legitimno je da kandidat za predsjednika stranke iznosi svoje osobne političke stavove, čak i kada je u njima usamljen, stoji u reakciji HNS-a

Uoči najavljene rekonstrukcije Vlade, HNS-ov međimurski župan Matija Posavec potvrdio je da traži sjednicu predsjedništva i Središnjeg odbora prije nego što premijer Andrej Plenković uopće predloži nove ministre. Na njoj bi trebali raspraviti i o tome da napuste vladajuću koaliciju koja je za Posavca postala besmislena. 

Posavec je pak prošli tjedan izjavio kako bi se HNS trebao ispričati svojim biračima zbog ulaska u koaliciju s HDZ-om, a na daljnja pitanja o toj izjavi rekao je da mu mišljenje birača i javnosti važnije od onog stranačkog vrha.

Na izjave međimurskog župana reagirali su iz HNS-a, javlja N1.

"Statutarno sjednice Predsjedništva HNS-a može sazvati samo predsjednik stranke, a u HNS-u smo za zahtjev Matije Posavca doznali iz medija, budući da nikakav službeni zahtjev niti mailom, niti telefonski niti porukom predsjedniku ili u Središnji ured nije uputio.

Kao što smo više puta istaknuli, HNS kao liberalna stranka poštuje razmišljanja i stavove svih svojih članova i legitimno je da kandidat za predsjednika stranke iznosi svoje osobne političke stavove, čak i kada je u njima usamljen.

Predsjednik stranke Ivan Vrdoljak posljednjih je dana intenzivno iznosio stav HNS-a da HNS podržava rekonstrukciju Vlade sa ciljem veće učinkovitosti i funkcionalnosti cijele Vlade te da očekujemo razgovor s koalicijskim partnerima", kažu iz HNS-a. 

Ključne riječi

Komentara 17

DU
Deleted user
13:23 17.07.2019.

Ti,ja i Matija...žena i ja i danas umiremo od smijeha na kampanju ovih luzera..ahahah

BL
blackpetar
14:45 17.07.2019.

da hoce konačno nestat sa političke scene,sve stranke su u par deka al ovaj HNS je strava

Avatar Untouchable
Untouchable
15:31 17.07.2019.

Što je sa Cigajnerima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije