Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK S PUTINOM

Porošenko: Postigli smo dogovor s Rusijom oko cijene plina

Putin i Porošenko
Reuters/PIXSELL
19.10.2014.
u 00:01

Do 31. ožujka cijena će biti 385 dolara, rekao je Porošenko

Lideri Rusije i Ukrajine postigli su početni dogovor oko cijene plina za ovu zimu, no Ukrajini će za plaćanje možda biti potrebna međunarodna pomoć, rekao je u subotu ukrajinski predsjednik Petro Porošenko, prenosi Reuters. Porošenko se s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u petak sastao u Milanu kako bi razgovarali o konfliktu na istoku Ukrajine, gdje se proruski separatisti bore protiv vladinih snaga.

- Postigli smo dogovor. Do 31. ožujka cijena će biti 385 dolara - rekao je Porošenko. Prema ugovoru koji je 2009. godine potpisala tadašnja premijerka Ukrajine Julija Timošenko Ukrajina je trebala plaćati 485 dolara za 1000 kubičnih metara plina. Kijev pred arbitražnim sudom u Stockholmu osporava taj ugovor.

Rusija je Ukrajini sredinom lipnja zaustavila dotok plina nakon dvogodišnjeg spora oko cijene. Moskva je tada poručila da će Ukrajinski morati platiti velike dugove za prethodno dostavljen plin prije no što nastave s dotokom novog.

>> Putin: Smanjit ćemo isporuku Europi ukrade li Ukrajina plin

Komentara 8

MX
Mister X
08:09 19.10.2014.

Premijerka Ukrajine Julija Timošenko... Koja je kako vidimo od zapadniojih demokrata jednostavno potopljena - nema je nečuje se za nju više za bolesnu babu .. Prekardašila je svojom javnom izjavom ubij svakog Rusa bez strusa !

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
10:46 19.10.2014.

Postigli su dogovor s Rusijom oko cijene plina i sada morti uspiju maznuti neki višak od onog plina što ide za Europu bez da Rusi zatvore pipicu i europske mušterije se smrzavaju.

Avatar žič
žič
09:34 19.10.2014.

gospođa timošenko,zovu je miss 200 milijona$,živi u svojoj vili u njemačkoj i baš ju briga za ukrajinu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije