Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dužan 1,16 mil. kn

Poreznici ipak nisu priznali Thompsonov ortački ugovor

'30. 05. 2008., Zagreb - Koncert Marka Perkovica Thompsona na Trgu bana Jelacica. 27. listopada ce navrsiti 45 godina.  Photo: Petar Glebov/24sata'
Petar Glebov/Pixsell
09.09.2012.
u 19:30

Porezna uprava tereti ga za 1,164 milijuna kuna poreza jer je ustanovila nerazmjer u njegovim prihodima i imovini. Točnije, Thompson nema pokriće za 450.000 eura vrijednu nekretninu, zemljište i kuću.

Treći puta ove godine Porezna uprava preko medija poručuje Marku Perkoviću Thompsonu novi iznos poreza koji treba platiti državi. Prvi zapisnik bio je na nešto veći od 300.000 kuna, nekoliko mjeseci poslije utvrdili su da je dužan 1,7 milijuna kuna, a u nedjelju je objavljeno da taj dug ipak 1,16 milijuna kuna zbog neprijavljena dohotka od 3,6 milijuna kuna. Porezna uprava tereti ga za 1,164 milijuna kuna poreza jer je ustanovila nerazmjer u njegovim prihodima i imovini. Točnije, Thompson nema pokriće za 450.000 eura vrijednu nekretninu, zemljište i kuću koju je kupio 2007. u zagrebačkim Remetama.

Večernji list prvi je otkrio da je Thompson u lipnju 2007. godine, nekoliko dana nakon što mu je početkom tog mjeseca Mladen Barišić navodno isplatio 515.000 eura da ne pjeva ni za jednu stranku u predizbornoj kampanji, u Ulici Kameniti stol 19 kupio zemljište i kuću za otprilike istu svotu koju je dobio kao mito. Najnovije rješenje Porezne, o kojem je prošli vikend pisao Novi list, Marko Perković Thompson još nije dobio, ali je u prošli četvrtak iz Porezne obaviješten da po njega dođe u petak.

– U petak smo kontaktirali inspektora koji vodi postupak i on nam je rekao da rješenje nije gotovo te da ga u ponedjeljak dođemo preuzeti. Ponavlja se priča da se porezni akt, koji je tajan, i prije nego što je uručen Thompsonu, objavljuje u medijima. Tako u nepovoljan položaj dovode našu stranku koja se moralno i politički diskreditira – kaže odvjetnik Vatroslav Šego, iz odvjetničkog ureda Gracin-Šego koji zastupa Marka Perkovića. Thompsonov menadžerski i odvjetnički tim kažu da će danas podići rješenje ako bude gotovo pa će se nakon toga svu dokumentaciju predočiti javnosti.

– Sve dokumente, ugovore i izjave njegovih poslovnih partnera dostavili smo Poreznoj upravi, ali oni unatoč tome u istom postupku donose tri rješenja s različitim iznosom, što dovoljno govori o vjerodostojnosti i ozbiljnosti Porezne. Nakon naše žalbe o zapisniku prema kojemu je Thompsonov dug bio 300.000 kuna, nisu priznali ugovor o zajmu, ali jesu ortački ugovor koji je moj klijent imao s dvojicom građevinara iz Njemačke. Nakon što je u lipnju ove godine Thompsonov kum Vjekoslav Diego Miletić, uspješan poslovni čovjek iz Ekvadora, došao u Hrvatsku i dao izjavu u Poreznoj, priznali su taj ugovor o zajmu iz 2007. godine. Međutim, ortački ugovor, koji je također 2007. Thompson potpisao s dvojicom poslovnih partnera iz Njemačke o podjeli nekretnine u Ulici Kameniti stol u zagrebačkim Remetama, sada ne priznaju. Jedan od tih partnera iz Njemačke dao je izjavu Poreznoj o vjerodostojnosti ortačkog ugovora u hrvatskom konzulatu u Njemačkoj – kaže nam odvjetnik Šego objašnjavajući nam odakle sada manji iznos poreza nego prije nekoliko mjeseci.Na zemljištu u zagrebačkim Remetama Thompson je sa svojim menadžerom Zdravkom Barišićem sagradio zgradu sa sedam stanova.

Kad je Večernji o tome pisao 2007. godine, procijenili smo da bi dvojac na stanovima mogao zaraditi otprilike šest milijuna kuna. Thompson i Barišić sklopili su za gradnju te zgrade ortački ugovor, a prema uvidu u zemljišne knjige, Barišićevoj tvrtki Pugna pripada šest stanova, a Thompsonu samo jedan od 107 kvadrata. Kao što smo već pisali, očito je da su drukčije podijelili novac jer je Thompsonovo ulaganje u zemljište veće od vrijednosti tog stana.

Komentara 105

OB
-obrisani-
19:48 09.09.2012.

Kako bi bilo da poreznici upitaju Bandića i Mesića o stanu?

Avatar The-North-Korean-Times
The-North-Korean-Times
19:51 09.09.2012.

Zašto Linić ne provjeri nesrazmjer primanja drugarice Milke i kupovine stanova ? Država koja se iživljava na jednima, a druge pušta na miru, dočekat će teška vremena !

OB
-obrisani-
19:51 09.09.2012.

taj zna zašto je hrvatina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije