Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Poreznici i carinici opet u akciji. Provjeravat će tri djelatnosti, a stižu i na Ultru

Nadzori će se s posebnim naglaskom provoditi na jadranskoj obali i otocima, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu
10. srpnja 2019. u 17:17 11 komentara 3503 prikaza
Porezna uprava
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Poreznici opet kreću u akciju. U cilju sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 11. – 17.7.2019. godine nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. Nadzori će se s posebnim naglaskom provoditi na jadranskoj obali i otocima, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu.

Porezna uprava PROTUPRAVNA IMOVINSKA KORIST Mađarski državljanin, direktor hrvatske tvrtke, prevario državu za 1,6 milijuna kuna

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovina na malo na štandovima i tržnicama, djelatnosti keteringa i ostale djelatnosti pripreme i usluživanja pića, te iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije, priopćili su iz Porezne uprave.

Turizam Fiskalizacija Obalu će češljati 80 inspektora - račune taksista kontrolirat će 24 sata na dan

Također u u razdoblju od 12.-17.7.2019. godine održava se ULTRA EUROPE 2019. – najveći svjetski festival elektronske glazbe u Splitu, na lokaciji Park Mladeži te otocima Braču, Hvaru i Visu. Nadzorne aktivnosti na navedenim manifestacijama provodit će ovlašteni službenici Porezne uprave, Područnog ureda Split i drugih područnih ureda kao i ovlašteni službenici Carinske uprave.

 

BROJKE
Evo kako se glasalo u vašem mjestu
LJETNE PREHLADE
I dalje je važno paziti na zdravlje, pogotovo na higijenu nosa
  • Deleted user:

    Kad ćete provjeravati učinak uhljeba u javnom sektoru, nebrojenim agencijama i udrugama koje žive od nas koji punimo državni proračun? Da smanje njihov broj na neki razuman iznos, bilo bi ga lakše napuniti.

  • Marcos:

    Kad ćete provjeravati činovnike šta ne rade svoj posao zabušavaju spavaju na poslu,na godišnjem su svaki dugi tjedan?

  • dvorskaluda:

    Koliko čitamo, stalno provjeravaju iste djelatnosti. Kada će provjeravati bravare, građevince, servise za čišćenje, električare, arhitekte, keramičare, vodoinstalatere..? i kada uoče nepravilnosti za koje je nadležan Državni inspektorat - jave li im to ( ne plaćanje prekovremenih, prikriveni ugovor o ... prikaži još! radu koji se vodi kao honorarni rad, nepoštivanje sigurnosnih propisa...?