Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTUPRAVNA IMOVINSKA KORIST

Mađarski državljanin, direktor hrvatske tvrtke, prevario državu za 1,6 milijuna kuna

Porezna uprava
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Ilustracija
09.07.2019.
u 11:28

Nakon toga nije iskazao račune i ostvareni prihod u poslovnim knjigama, a poreznoj upravi nije prijavio niti uplatio porez, čime je tvrtki pribavio protupravnu imovinsku korist na štetu državnog proračuna u visini od 1,6 milijuna kuna

Za oko 1,6 milijuna kuna oštetio je državni proračun RH mađarski državljanin (63), direktor tvrtke iz Kotoribe, protiv kojeg je Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu pokrenulo istrag zbog utaje poreza, krivotvorenja službene ili poslovne isprave i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Kao direktor trgovačkog društva iz Kotoribe u lipnju i srpnju 2016. godine isporučio je poljoprivredne proizvode za koje je izdao račune s obračunatim porezom na dodanu vrijednost, iako je tvrtka već ranije izbrisana iz registra obveznika PDV-a.

Nakon toga nije iskazao račune i ostvareni prihod u poslovnim knjigama, a poreznoj upravi nije prijavio niti uplatio porez, čime je tvrtki pribavio protupravnu imovinsku korist na štetu državnog proračuna u visini od 1,6 milijuna kuna.

Teška prometna nesreća u Splitu 

Komentara 1

LI
liliZG
14:21 09.07.2019.

"udri udri in der štat, mađaronu štrik za vrat, štrika nisu vrijedni, kolca su potrebni"..... hrvatska budnica u doba Austougarske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije