Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nadzor se nastavlja

Porezna se pohvalila rezultatima – evo koliko su kazni naplatili!

Pečaćenje hotela Libra u Senju
Nel Pavletic/PIXSELL
03.09.2013.
u 09:01

U Poreznoj upravi ističu kako zbog brojnih nepravilnosti, otpora i pritisaka, kao i velikog povećanja prikazanog prometa, nisu zadovoljni nekorektnim ponašanjem i poslovanjem nekih obveznika fiskalizacije.

Porezna uprava objavila je rezultate nadzora fiskalizacije koji je počeo 8. siječnja ove godine. Inspektori su obavili gotovo 28.000 nadzora, tijekom kojih su utvrdili više od 3500 nepravilnosti. Izrečeno je 738 privremenih zabrana obavljanja djelatnosti i novčanih kazni u iznosu većem od 5 milijuna kuna.

U Poreznoj upravi ističu kako zbog brojnih nepravilnosti, otpora i pritisaka, kao i velikog povećanja prikazanog prometa, nisu zadovoljni nekorektnim ponašanjem i poslovanjem nekih obveznika fiskalizacije. "Može se zaključiti da je fiskalizacija bila prijeko potrebna za uvođenje reda u promet trgovinom, suzbijanje sive ekonomije i nelojalne konkurencije", navode u priopćenju i dodaju da će s nadzorima nastaviti istim tempom i nakon ljeta diljem cijele Hrvatske.

Uspoređujući prvih šest mjeseci u 2013. s prethodnom godinom u području djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i u području trgovine na veliko i na malo, popravak motornih vozila i motocikala, iznos ukupno oporezivih isporuka povećao se za više od 7 milijardi kuna, dok se taj iznos za sve djelatnosti povećao za 13.015,328.623 kune.

>> Porezna dosad zabranila rad na 48 štandova, najviše 'češljali' Zagreb

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije