Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIČEST NA RUKU I U ISTRI

Porečko-pulski biskup prvi uveo mjere protiv koronavirusa u svojoj biskupiji

pričest
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/2
27.02.2020.
u 20:56

Izostavlja se rukovanje, pričest se daje na ruku...

Porečko-pulska biskupija prva je u Hrvatskoj uvela mjere protiv širenja koronavirusa u crkvama, pa nema pričesti na usta, u škropionicama nema blagoslovljene vode i nema rukovanja pri pružanju mira.

Točnije, kako navodi Izvještajna katolička agencija IKA, na Čistu srijedu 26. veljače porečki i pulski biskup Dražen Kutleša predvodio je misu s obredom pepeljenja u porečkoj katedrali, a porečki dekan i župnik preč. Milan Zgrablić na početku je mise izrekao kratke upute o privremenim mjerama opreza sanitarne naravi zbog sprječavanja širenja zaraze koronavirusom: vjernici su pozvani pri ulasku u crkvu učiniti znak križa bez blagoslovljene vode koja je za sada maknuta iz škropionice, privremeno se izostavlja rukovanje pri znaku pružanja Kristova mira i pričest se daje na ruku.

VIDEO Pravilno pranje ruku

>> Tema: Koronavirus

>> Nulti pacijent iz Zagreba: Postao sam prvi ‘anonimni celebrity’ – mobitel zvoni, stižu poruke...

>> Hrvatski redatelj objavljuje urnebesne "zapise iz zaraženog kvarta Vrbik"

Ključne riječi

Komentara 2

KE
kelab
06:34 28.02.2020.

Ja zivim u Americi: rukovanja, pricesti na jezik, blagoslovljne vode, preko zime (u vrijeme gripe) nema, barem u mojoj zupi i to tako godinama vec. Nas zupnik nam kaze da slijedi upute biskupije i nikom to ne smeta.

BU
buderim
23:37 27.02.2020.

Napokon da netko iz katolicke crkve ima pametni savjet. A gdje je papa? Bavi se klimatskim promjenama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije