Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vodni val

VIDEO Popustio nasip u Sisku oštećen u potresu: 'U jednom trenutku samo se raspao'

Sisak: Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje "KAS" polavljena je nakon pucanja nasipa
Foto: Edina Zukol/PIXSELL
1/17
18.05.2023.
u 09:53

Područje je obišla i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček

Privremeni savski nasip u Galdovu, na području bivše ORE, sasvim je popustio te je područje koje koristi Udruga za terapijsko jahanje potpuno pod vodom. Područje je obišla i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. "Nasip je jutros počeo propuštati te se u jednom trenutku samo raspao i voda je nadrla unutra u kratkom roku te smo hitno spašavali konje", rekli su nam u udruzi.

Video: Poplavljeno područje obišla je i sisačka gradonačelnica

Pet konja u vlasništvu udruge na sigurnom su, no štale, hrana za životinje i ostali objekti pod vodom su gotovo do krova. Hrvatske vode hitno zatvaraju urušeni dio nasipa na kojem se već dulje vrijeme radi na sanaciji šteta od potresa.

Srećom, ovo područje je u retenciji te voda ne ugrožava ostalo područje Galdova i Siska. Na sisačkom području ne očekuju da vodni val Kupe i Save stvori veće probleme. Na nekim lokacijama pumpe prepumpavaju zaobalne vode natrag u korito Kupe. 

VIDEO Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje "KAS" u Sisku poplavljena je nakon pucanja nasipa

I dalje traje borba s poplavama, no situacija je pod kontrolom, a tijekom noći najteže je bilo u Karlovcu i Hrvatskoj Kostajnici gdje je na snazi izvanredno stanje za Koranu, Kupu i Unu, rekao je u četvrtak Tomislav Novosel iz Glavnog centra za obranu od poplava Hrvatskih voda.

VEZANI ČLANCI: 

Nakon što je jučer vodostaj Une u Hrvatskoj Kostajnici dosegao 498 centimetra, od sinoć je počeo opadati te je u 8 sati bio 486 cm s daljnjom tendencijom pada. To je olakšanje za stanovnike H. Kostajnice koji se od ponedjeljka bore s poplavama. Nažalost, u desetak kuća u nižim dijelovima grada ušla je voda, a kroz kanalizaciju i kroz samo tlo ušla je i u druge podrume i poslovne prostore. I inače  H. Kostajnica više problema ima s tim zaobalnim vodama koje probijaju, s njima će se boriti još neko vrijeme nakon smanjenja vodostaja Une. Gradonačelnik H. Kostajnice Dalibor Bišćan rekao je da vodostaj Une opada, ali ne opadaju zaobalne vode, te da se nastavlja s radom kako ne bi došlo do daljnjih proboja tih voda na ulice. Sela između Hrvatske Kostajnice i Dvora su i dalje odsječena jer je Una popravila ceste.

GALERIJA Strah, tuga i jad: Ovo su razmjeri štete koja je u Hrvatskoj dosad nastala od poplava

Sisak: Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje "KAS" polavljena je nakon pucanja nasipa
1/71
Ključne riječi

Komentara 5

MI
mike67
10:18 18.05.2023.

Sva sreća da je Ikić Baniček svratila. Jer da nije onda bi potpuna katastrofa bila neizbježna. Ljudina!

PA
pavlov
15:11 18.05.2023.

Krive su klimatske promjene, nikako rođina firma, koja radi posao uz upitne reference a ponajmanje nije krivo loše održavanje korita rijeka i odvodnih kanala... Ali probajte ne platiti račun za Hrvatske Vode, odmah ovrhica stiže...

AV
avangero
10:25 18.05.2023.

Oni tri godine od potresa nisu popravili nasip, ali će se danas na mjestu okupiti vrhuška HDZeja te komentirati kako je padala kiša pa su zato poplave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije