Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Il Giornale

Popularne talijanske novine brane Hrvatsku: 'Glavna je meta, ali neopravdano'

Na brodovima za slapove Krke nema niti jednog slobodnog mjesta
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
18.08.2020.
u 14:03

Hrvatska se pritom nije suočila sa značajno većim brojkama kao što je to slučaj sa Španjolskom ili Francuskom, a ipak se našla kao jedna od glavnih meta novih restriktivnih mjere - piše milanski dnevnik

Od početka pandemije do danas u Hrvatskoj je potvrđeno 6.500 slučajeva zaraze koronavirusom, te 166 smrtnih slučajeva. Aktivnih slučajeva je 1.062 dok ih je u Italiji, samo za usporedbu, 14.404. Zbog toga doista nema smisla Hrvatsku smatrati opasnom turističkom destinacijom - zaključak je teksta popularnog milanskog dnevnika Il Giornale u vlasništvu obitelji Berlusconi. 

U tekstu u kojem propituju opravdanost stavljanja Hrvatske na "crvenu listu" navode da je pretjerano prikazivati Hrvatsku kao "tempiranu bombu", prenosi Glas Istre.

- Kako se zdravstvena situacija pogoršava i u Italiji mnogi smatraju da krivnju za to treba tražiti u putnicima koji su potražili nekoliko dana odmora na hrvatskoj strani Jadrana. Međutim, koje su stvarne hrvatske brojke? Prije svega moramo naglasiti da je broj dnevno zaraženih daleko ispod vrijednosti koje bilježimo u Italiji. U posljednja 24 sata primjerice u Hrvatskoj je zabilježen 151 novi slučaj, dok ih je u Italiji bilo 479 - piše ovaj talijanski dnevnik ističući da je broj zaraženih u Europi porastao gotovo posvuda.

- Hrvatska se pritom nije suočila sa značajno većim brojkama kao što je to slučaj sa Španjolskom ili Francuskom, a ipak se našla kao jedna od glavnih meta novih restriktivnih mjere - dodaje novinar dnevnika Il Giornale.

List podsjeća i na odluku o ograničavanju radnog vremena barova, restorana i noćnih klubova koji smiju raditi samo do ponoći kako se ne bi izgubila kontrola nad situacijom. Uz konstataciju kako rizik od toga da se s godišnjeg odmora provedenog u Hrvatskoj u Italiju donese koronavirus postoji, ali da on s obzirom na brojke nije ništa veći od nekih drugih destinacija prema kojima nisu uvedene mjere.

Ključne riječi

Komentara 4

EL
EldersWisdom
16:47 18.08.2020.

Doci ce i sezona skijanja, a onda me ni Austrija ni Slovenija nece vidjeti. Ipak su to korona rizicne drzave.

LU
lukathereem
16:39 18.08.2020.

Državica smo otirač svakoj eu šuši

HA
Hanok
16:10 18.08.2020.

Pa shvatite več jednom da sve europske države koji imaju turizam rade jedan protiv drugoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije