Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U TIJEKU SU PRETRESI

Uhićeni osječki sudac Zvonko Vekić i njegova prijateljica, sumnja se na pranje novca

Osijek: Sudac Zvonko Vekić odlazi u pratnji istražitelja
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/4
24.11.2021.
u 08:45

Vekić je u pritvoru bio od 10. lipnja do 7. srpnja zbog sumnje na primanje mita od Zdravka Mamića

Ponovno je uhićen osječki sudac Zvonko Vekić, no ovoga puta zbog sumnje na pranje novca.

U tijeku su pretresi, a uhićena je i Nataša Sekulić, Vekićeva prijateljica. Kako neslužbeno doznajemo, mogao bi to biti nastavak slučaja Mamić. A u pitanju su navodno stanovi i automobili koje su kupovali.

Vekićeva odvjetnica Gordana Vrandečić kaže kako ni njoj u ovome trenutku nije poznato zašto je sudac konkretno uhićen.

Vekić je u pritvoru bio od 10. lipnja do 7. srpnja zbog sumnje na primanje mita od Zdravka Mamića. Pušten je nakon što je USKOK po završetku ispitivanja posljednjeg svjedoka predložio sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda ukidanje pritvora u kojem je bio zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

O uhićenjima se oglasio i MUP. 

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Osijek), u koordinaciji s USKOK-om i u suradnji sa Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija, nastavili su kriminalističko istraživanje koje se vodilo zbog kaznenih djela protiv službene dužnosti, i to nad dvije osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva – pranja novca. Tijekom jutra na osječkom području policija je uhitila dvije osobe, od kojih je jedna pravosudni dužnosnik te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji", stoji u priopćenju. 
 
"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava bit će podnesena USKOK-u", dodaje MUP. 

Podsjetimo, Zdravko Mamić javno je optužio trojicu osječkih sudaca da im je davao mito, a zauzvrat su trebali donijeti oslobađajuću presudu u postupku koji se protiv njega vodio na sudu u Osijeku te su trebali odbaciti optužnicu za aferu Dinamo 2. Navodno im je dao oko 300.000 eura.

Komentara 19

PA
Pahor
09:09 24.11.2021.

U Hrvatskoj se posteni suci mogu prebrojiti prstima jedne ruke. Sudstvo, Dorh, uskok sluze za zataskavanje kriminala. To su tijela ogrezla u korupciji i zlocinu a zasticena poput lickih medvjeda. Izvor sveg zla u RH

Avatar paracelsus
paracelsus
09:04 24.11.2021.

Molim lijepo da DORH, Uskok i Mup najhitnije prestanu sa istražnim radnjama i uhičenjima sudaca zbog primanja mita po Hrvatskoj. Ostat čemo bez sudaca, pa šta ćemo onda?

FN
Fr@njo
09:00 24.11.2021.

i jos sudac....ja u to ne vjerujem..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije