Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ponovno suđenje za Karlovačku banku: Umirovljena vještakinja za financije mora dopuniti nalaz

Ukazali su i na poodmakle godine vještakinje te njezin stav da ne može doći na suđenje zbog opasnosti od korone. Sudac Kovačić odbio je njihove prijedloge.
18. veljače 2021. u 21:08 2 komentara 1146 prikaza
Foto: Andrea Thomas/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Bivši članovi uprave Karlovačke banke Mijo Bursić, Sandra Cvitešić i Danko Seiter koji su u lipnju 2019. nepravomoćno osuđeni na po tri godine zatvora za zloporabu položaja i ovlasti jer su tvrtki Zagrebdrvo otpisali polovicu kredita u iznosu od oko 13,4 milijuna kuna, opet su na sudu.

Tadašnja odluka Županijskog suda u Karlovcu po kojoj su članovi uprave banke dobili po tri godine zatvora, kao i Zdravko Pašalić, brat Ivića Pašalića, kao vlasnik tvrtke Zagrebdrvo zbog poticanja na to kazneno djelo, pala je na Vrhovnom sudu, pa je predmet vraćen na karlovački Županijski sud.

Šibenik: Umirovljenici u redovima čekaju isplatu mirovina SVE SKUPLJE DO VLASTITA NOVCA Banke masovno dižu naknade za podizanje ‘keša’ na šalterima

Na današnjem je ročištu sudac Leon Kovačić donio odluku da će se nalaz financijskog vještaka Darija Jankovića upotpuniti novim vještačenjem bankarske struke koje će provesti Marta Anđel, umirovljena sudska vještakinja za financije. Ona je prije 15-ak godina već provela financijsko vještačenje u ovom slučaju koje je izuzeto tijekom postupka, pa opet vraćeno u spis.

Sada bi M. Anđel trebala napraviti dopunu tog nalaza i mišljenja kojim će utvrditi je li otpisani iznos kredita od 13,4 milijuna kuna štetio poslovanju Karlovačke banke u tom vremenu. Odvjetnici optuženih bili su protiv te odluke, ustvrdili su da je vještakinja pokazala pristranost i animozitet prema optuženima te je iskazala svoj pravni stav u zadnjem vještačenju, što smatraju neprimjerenim.

Ukazali su i na poodmakle godine vještakinje te njezin stav da ne može doći na suđenje zbog opasnosti od korone. Sudac Kovačić odbio je njihove prijedloge.

 

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijune eura
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
  • Penkala80:

    Bravo carevi uspjeli ste opljačkati i otjerati slučaj u zastaru. Milijan Brkić spava poput pravednika!

  • roland:

    Novca nema i gotovo! Popala maca! Sad je nebitno da li će biti u zatvoru 3 godine ili će imati onu narukvicu na ruci. Potpuno nebitno jer novca nema.