Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

Ponovno razbijena dvojezična ploča na policijskoj postaji

ćirilica ploča
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
11.11.2013.
u 18:23

Ploču je alatkom za obradu zemlje razbio 41-godišnjak iz Vukovara koji je odmah priveden

Danas je u poslijepodnevnim satima drugi put razbijena dvojezična ploča postavljena na pročelje Policijske postaje Vukovar. Prema riječima glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske županije Domagoja Džigumovića, ploču je alatkom za obradu zemlje razbio 41-godišnjak iz Vukovara. Odmah je priveden i uskoro slijedi nastavak kriminalističkog istraživanja.

Prvi put postavljena dvojezična ploča sa zgrade PP-a skinuta je 2. rujna kada ju je čekićem razbio Marijan Živković koji je u vrijeme rata izgubio dva sina. Nekoliko dana poslije ploča je ponovno postavljena te je sve do posjeta Zorana Milanovića Vukovaru bila pod policijskim nadzorom. U nekoliko navrata osiguravali su je i pripadnici interventne policije.

Inače, zadnjih dana i neki od članova Stožera za obranu hrvatskog Vukovara govorili su kako očekuju da će dvojezične ploče, koje još uvijek stoje u Vukovaru, biti skinute do obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

Poslije razbijanja ploče na zgradi PP-a dvojezične ploče još uvijek stoje na zgradi Državnog odvjetništva, suda i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Komentara 8

Avatar kamen_krš_maslina
kamen_krš_maslina
19:04 11.11.2013.

Da je valjala još bi stajala.

Avatar Ribnik2
Ribnik2
19:03 11.11.2013.

Hrvatska je još uvijek u prelaznoj fazi iz totalitarizma u demokratizam....... U takovom jednom ključnom prelazu dolazi do pojave anarhizma, strvinarstva i češljugarstva i lopovluka, ali i uvlačenje pobornika prethodnog ustrojstva u sve pore novonastalog društva........ Takova je i situacija s hrvatskim medijima, a to se očituje i u nepotizmu hrvatske televizije, te u Večernjem.......Ipak, gledajući u budućnost, vremenska distanca će poput bujice pročešljati svu tu negativnu antihrvatsku strukturu koja trenutno dominira ovim prostorom, pa će istom po njihovom nestanku Hrvatska uskrsnuti u svom svojem sjaju i ljepoti.

AN
Antiudbas
19:07 11.11.2013.

Ovako ce jednog dana alatkama za poljoprivredu biti skinuta I ova udbasko-cetnicka vlada. Dan je sve blize I blize !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije