Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZNATNO POSKUPLJENJE

Ponovno porasle cijene goriva: Provjerite koliko sada iznose

Šibenik: Novi skok cijena, najkvalitetniji dizel prešao cijenu od 15 kuna
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/6
15.03.2022.
u 07:30

Od danas cijena na Ininim postajama iznosi 13.91 kunu za dizel, dok je dizel Class Plus 15.03 kune. Benzin, odnosno Eurosuper 95, jest 13 kuna, dok za plin treba izdvojiti 7.18

Najavljeni porast cijena goriva, koji je jučer potaknuo brojne građane da se upute prema benzinskim postajama, stigao je. 

Od danas cijena na Ininim postajama iznosi 13.91 kunu za dizel, dok je dizel Class Plus 15.03 kune. Benzin, odnosno Eurosuper 95, jest 13 kuna, dok za plin treba izdvojiti 7.18.

Do jučer su, naime, cijene bile znatno niže. Na Ininim postajama dizel je bio 12.51 kunu, dizel Class Plus 13.56 kuna, Eurosuper 95 12.18 kuna, a plin 6.97 kuna. 

Jučerašnje gužve na benzinskim postajama
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Vlada je početkom ožujka privremeno smanjila trošarine kako bi ublažila rast cijena. – Vlada fiksira maržu trgovaca naftnih derivata i privremeno smanjuje trošarine na dizelsko i benzinsko gorivo, kako bi ublažila rast cijena – rekao je tada premijer Andrej Plenković.

On je jučer nakon zajedničke sjednice Predsjedništva HDZ-a komentirao očekivani daljnji rast cijena goriva.

– S obzirom na prosječnu razinu barela nafte prošloga tjedna, izgledno je da će doći do novog povećanja cijena goriva. Vjerujemo da bi se ta cijena već idućeg tjedna mogla spustiti. Gledat ćemo, ako dođe do većeg povećanja, da ponovno poduzmemo mjere koje će ublažiti udar na građane i gospodarstvo – kazao je premijer.

Komentara 53

BL
bellator luminis
08:24 15.03.2022.

Cjena je ovakva isključivo zbog hdz-a, glasajte i dalje.

Avatar jocker-3
jocker-3
07:54 15.03.2022.

Ma sve je jasno,imamo veliki porez,vjerojatno najveći u EU,ali što su to "trošarine"i zašto se tako nazivaju,jel to Vlada ikada pojasnila narodu

DU
Deleted user
07:46 15.03.2022.

Znali smo da će doći do povećanja cijena zbog rata u Ukrajini i to ne bi bio problem da tu sad be ulazi naša vlada koja se ponaša poput lešinara i koristi priliku da zgrne dodatan novac. Nikada u povijesti država nije zgrtala više novaca od poreza na gorivo s obzirom da se iznos poreza povećava kako se povećava i neto cijena. Onda nas još pored svega prave budalama i kao odriču se nekoliko lipa, a poskupljenjem su nam istodobno uzeli 100x više. Sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije