Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Sanader nije kriv za ratno profiterstvo: Oslobođen optužbi za aferu Hypo

Zagreb: Ivo Sanader oslobođen krivnje za ratno profiterstvo
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/8
12.10.2022.
u 10:39

Ranije je dva puta bio osuđen, a presude su srušili Ustavni i Vrhovni sud

Ivo Sanader, bivši HDZ-ov premijer na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je na ponovljenom suđenju oslobođen optužbi za aferu Hypo. Riječ je o postupku u kojem je bio dva puta osuđen, jednom čak i pravomoćno no ranije presude su ukinuli Ustavni i Vrhovni sud.

Bio je optužen za zloporabu položaja i ratno profiterstvo. Zloporaba je u apsolutnoj zastari, a nakon ove presude u Hrvatskoj više nema osobe koja je osuđena za ratno profiterstvo jer je Sanader bio jedini.

Teretio se da je 90-ih uzeo 3,6 milijuna kuna provizije od Hypa dok je u ime MVP-a pregovarao o kreditu za kupovinu veleposlanstva. Protiv Sanadera se vodilo pet postupaka a ovo mu je druga oslobađajuća presuda. Pravomoćno je oslobođen optužbi u aferi Hep-Dioki, dok je pravomoćno osuđen u aferama Planinska, Fimi medija i Ina-MOL.

Ključne riječi

Komentara 97

PK
Posljednji Komšikanac
10:45 12.10.2022.

Vrijeme je da se počne suditi onima koji suđenja razvlače 15-20 godina zbog maltretiranja ljudi.

KO
koraknaprijed
10:40 12.10.2022.

E moj crni Ivo šta ti je ovo trebalo? Da si bio pošten dans bi bio Evropski i svjetski gospodin, ovako truneš u zatvoru dok Mirjana i ćerke uživaju u tvojoj prljavoj lovi, to se zove PROMAŠAJ ŽIVOTA!

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
10:58 12.10.2022.

Kao što sam i pisao prije 4-5 g. na kraju će dr. Ivo biti osuđen samo za ono za što postoje materijalni dokazi a to jer Fimi medija. A svi drugi procesi kao ovaj i ostali ( INA-MOL, Planinska ) koji su presuđeni na temelju rekla kazala lažnih iskaza raznih Ježića i Fiolića će na kraju pasti u vodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije