Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SITUACIJA JE JOŠ KRITIČNA'

Pomoć se nastavlja: Timovi cargo-partnera donirali 12 kontejnera

Foto: cargo-partner
1/4
21.01.2021.
u 09:45

Akciji su se pridružili i zaposlenici cargo-partnera iz Austrije, Srbije, Slovenije, Mađarske, Rumunjske, kao i Bosne i Hercegovine

Timovi cargo-partnera iz cijele regije udružili su se kako bi pomogli obiteljima čiji su domovi uništeni u potresu i donirali 12 novih kontejnera. Od 21. siječnja osam kontejnera isporučeno je na svoja mjesta, dok će se preostala četiri isporučiti do 23. siječnja.

Svaki kontejner opremljen je osnovnim namještajem i opremom, uključujući četiri kreveta, malu kuhinju, grijač i kemijski WC. U jednom kontejneru može se smjestiti četvero ljudi, tako da projekt može pružiti utočište za najmanje dvanaest obitelji.

- Unatoč hladnoći i snijegu, mnogi ljudi trenutno spavaju vani ili u svojim automobilima. Budući da mnoge od ovih obitelji posjeduju stoku, moraju ostati blizu svojih domova. Činimo sve da pružimo pomoć tamo gdje je potrebna što je brže moguće, rekao je Zoran Starčević, generalni direktor cargo-partnera u Hrvatskoj.

Uz tim cargo-partnera u Hrvatskoj, koji je donirao pet kontejnera, akciji su se pridružili i zaposlenici cargo-partnera iz Austrije, Srbije, Slovenije, Mađarske, Rumunjske, kao i Bosne i Hercegovine.

- Pored donacije naše tvrtke, također bih se zahvalio našim zaposlenicima u Hrvatskoj, koji su se odmah privatno organizirali i prikupili novac za doniranje onima koji su najjače pogođeni potresom, rekao je Starčević.

Nakon što je čula za inicijativu cargo-partnera, hrvatska humanitarna organizacija Dobra Volja kontaktirala je dobavljača logistike kako bi se udružila u daljnjem projektu. Neprofitna organizacija prikupila je nekoliko paleta donacija iz Njemačke, koje su se sastojale od odjeće i ostalih potrepština. Cargo-partner pružio je organizaciji besplatne usluge skladištenja i logistike, a u želji da pomogne Dobra Volja je dio prikupljene robe donirala ljudima koji su se uselili u nove kontejnerske domove.

- Najvažnije je da im domovi za kontejnere pružaju toplo mjesto za boravak dok rade na obnovi svojih domova. Situacija je još uvijek vrlo kritična, ali srećom, mnoge su druge organizacije pokrenule slične inicijative kako bi pružile podršku žrtvama. Pomoć je na putu, a ovo daje ljudima snagu da se nastave boriti za bolju budućnost, zaključio je direktor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije