Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osnovana Zaklada Srce grada Osijeka

Pomagat će siromašnoj djeci u školovanju, ali i obiteljima kojima prijeti deložacija

ivica vrkić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
18.02.2016.
u 15:33

Nevjerojatna je silna svakodnevna potreba naših sugrađana. Mnoge od njih ne možeš zadovoljiti jer te zakoni sprječavaju. A kako reći čovjeku koji je u nevolji da mu ne možeš pomoći? – kazao je gradonačelnik Ivica Vrkić

Kako bi i djeca iz siromašnih obitelji ili ona bez roditelja imala jednake šanse na putu kroz život te se premostile imovinske razlike, osnovana je Zaklada Srce grada Osijeka. Pomagat će im se u obrazovanju, no zauzvrat će morati završiti studij u roku. Prijeti li nekoj obitelji deložacija, Zaklada će spriječiti da završe na ulici. Ruku će im pružiti i ukoliko se ozbiljno razbole.

– Nevjerojatna je silna svakodnevna potreba naših sugrađana. Mnoge od njih ne možeš zadovoljiti jer te zakoni sprječavaju. A kako reći čovjeku koji je u nevolji da mu ne možeš pomoći? – kazao je gradonačelnik Ivica Vrkić. Obveza je Grada, naveo je, izdvojiti pet milijuna kuna na godinu za socijalna davanja, no oni izdvoje 25 milijuna kuna.

 Za inicijalna sredstva Grad je uplatio 30.000 kuna, a priodat će tome još 50.000 do konca godine. Uskočili su već i zaposlenici u gradskoj upravi pa se na račuinu već prikupilo 78.900 kuna. Pozivaju sve tvrtke, ali i pojedince da im se pridruže. Pravne osobe plaćaju najmanje 4000 godišnje članarine, klubovi i društva 1000, a fizičke osobe 50 kuna.

– Članovi udruge imaju tako i pravo odlučivati kome će se novac donirati – ističe Vladimir Ham, osječki dogradonačelnik i čelnik Upravnog odbora Zaklade.

Sredstva će se dijeliti kroz javne natječaje, a oni će biti otvoreni sve dok ima novca na računu.

>> Facebook grupa Žena ženi pomaže siromašnoj djeci Vukovara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije