Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOVJERENJE

Poljaci traže pomoć Amerike jer ne vjeruju Rusima

rusi
11.07.2010.
u 20:00

Rafal Roglski, opunomoćenik obitelji poginulih 96 osoba, tvrdi da kopija snimaka crnih kutija koje su dobili iz Rusije “u mnogim ključnim trenucima ima praznine“

Iako su prošla tri mjeseca od tragičnog pada poljskoga predsjedničkog zrakoplova kod ruskog Smolenska, istrage koje vode rusko i poljsko tužiteljstvo još nisu našle uzrok. Poljsko vojno tužiteljstvo obratilo se zato ministarstvu pravosuđa SAD-a za pomoć u istrazi.

Amerikanci ih snimili?

Poljski mediji navode da su tamošnji istražitelji zatražili od Amerikanaca snimku razgovora predsjednika Lecha Kaczynskog s blizancem Jaroslawom desetak minuta prije nego se avion srušio. – Amerikanci i Britanci u okviru borbe protiv terorizma prisluškuju razgovore i mogli su snimiti razgovor braće Kaczynski – tvrdi bivši šef poljske protuobavještajne službe Konstaty Miodowicz. Tako misli i Duncan Campbell, stručnjak za tajne službe. – Agencija za nacionalnu sigurnost SAD-a na globalnom sustavu praćenja “Echelon” prati razgovore šefova država. Satelitski telefon u Tupolevu bio je registriran kao predsjednički i razgovori s njega bili su snimani rutinski – tvrdi Campbell.

Ruski istražitelji tvrde da su predali sve materijale, a Rafal Roglski, opunomoćenik obitelji poginulih 96 osoba, tvrdi da kopija snimaka crnih kutija koje su dobili iz Rusije “u mnogim ključnim trenucima ima praznine“.

Tajanstveni treći čovjek

I druge se “nejasne“ okolnosti množe, poput činjenice o prisutnosti “neznane“ treće osobe u kontrolnom tornju ruskog aerodroma, navode poljski mediji. Tamošnji portal povezan s dnevnikom “Gazeta Polska“ objavio je informaciju iz istražnih materijala koja navodi da je ruski zrakoplov IL -76 prije pada poljskog zrakoplova nadlijetao nad aerodromom Smolensk i bacao kemikalije koje su mogle stvoriti umjetnu maglu. Portal postavlja tezu da je ta magla mogla prouzročiti katastrofu.

Ključne riječi

Komentara 7

BR
brgr
10:04 12.07.2010.

nije vuk nego koza. Ovo je tipicno za Poljake,sad bi najbolje bilo da je to Atentat,jer bi to nabolje pasalo Poljskoj pa bi opet ispali zrtve izmedju zapada i istoka nije ni cudo sto ih nitko ne voli. A ameri jedva cekaju da ih se pozove jer su oni inace poznati da vole da cackaju po tudjim zemljama.

ST
standup
15:27 12.07.2010.

Rusi su precésto Zaj3bali Poljake,...i oduzeli im 50% Poljske , sa svojim nekadasnjim prirepcima , cák se i Lenjin bija dogovorija sa ANTANTOM da necé napasti Poljsku , iako je Stalin i to prekrsíja 20 godina posli....(interesantno da su uvik bili umisáni Englezi i Francuzi u \"krojenju-pravde??\")....

SK
Skenda
00:18 12.07.2010.

Na zalost ova tragedija nece se dugo pojasniti jer to najverovatnije nije nesreca vec hhmmmm .... pa nemojte drugovi postovani Polaci ici u Rusiju da obelezavate nesto sto su vama oni cinili za vreme rata jer njih nece niko potsetiti koja su zla oni nanjeli drugim narodima to jest slicno ko Srbima ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije