Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČ - DVIJE

Politička ucjena, a ne zaštita mora

27.09.2005.
u 16:15

Slovenski će parlament izglasovati proglašenje epikontinentalnog pojasa, u tome nema dileme. Druga je stvar što ga u praksi oni neće moći provesti bez Hrvatske budući da još nije utvrđena granica na moru u Piranskome zaljevu. Neće ih ometati ni to što im Hrvati poručuju da njihova odluka neće imati nikakvih pravnih učinaka.

Nedavni istup "vječnoga" slovenskog ministra vanjskih poslova Dimitrija Rupela na sastanku sa slovenskim parlamentarcima dao je, međutim, do znanja koje su prave slovenske namjere. One su razumljive i za njih legitimne, jer je riječ o borbi za njihove nacionalne interese. Tko je kriv Hrvatima koji se ne mogu složiti koji su njihovi nacionalni interesi i vrednote? Rupel je, naime, s toliko cinizma i samodopadnosti govorio o Hrvatima koji su kao ljubomorni što je Slovenija tako daleko odmakla, čime je samo dao do znanja da Slovenci nisu toliko spremni na međusobni dogovor nego su više skloni političkim ucjenama i pritiscima.

Jer i oni odlučuju o tome hoće li Hrvatska u EU. Njihov je manevarski prostor širok, a nama je iz danA u dan sve uži. Kako i ne bi kad vlast, i ova i ona, sve karte za svoj politički opstanak baca samo i jedino na EU. A kad je tako, ucjenjivača je napretek. I bit će ih sve više. Hrvati pak moraju biti "kuš"!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije