Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preokret na suđenju

'Policija Vojin auto nije zapečatila tijekom noći'

vojislav blažević (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
10.02.2015.
u 21:00

Automobil optuženog, u kojem su nađeni tragovi TNT-a, bio je tijekom noći u policiji

Saslušanjem pet svjedoka jučer je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nastavljeno suđenje Vojislavu Blaževiću optuženom da je u siječnju 2013. u zapadnom dijelu grada podmetnuo dvije eksplozivne naprave i time ugrozio živote desetak osoba. Pred sutkinjom Jasnom Rađenović svjedočilo je troje policajaca na okolnost pretrage Blaževićeva automobila, stana, garaže i vikendice te još dvoje očevidaca. Policajac Domagoj Šimatović detaljno je svjedočio o tome kako je tekla pretraga automobila Blaževićeve supruge, a objasnio je i zašto je automobil optuženog zapečaćen i prebačen na policijsko parkiralište te pregledan dan poslije.

– Kako je pretraga stana i jednog automobila dugo trajala, nastavili smo je idući dan. Blaževićev renault kangoo zapečatili smo, a policijski ga je pauk odvezao na policijsko parkiralište. Idući dan Blaževićeva supruga Ljiljana Škreblin kolegi je predala ključ automobila i nastavili smo pretragu – svjedočio je Šimatović.

Kod koga je bio ključ?

Njegovo svjedočenje izazvalo je burnu reakciju obrane s obzirom na to da je Blaževićeva supruga bila svjedočila da ključ suprugova automobila nije imala niti ga je kome dala. Također je svjedočila da su joj policajci samo dali da potpiše zapisnik da su joj oduzeli ključ.

Budući da se Blaževićeva supruga nalazila na sudskom hodniku, sutkinja Rađenović ju je pozvala u sudnicu kako bi suočila svjedoke. Gledajući se oči u oči, i Blaževićeva supruga i policajac ostali su kod svojih tvrdnji.

Pas je malo reagirao

Blaževićev branitelj Davor Cahun prigovorio je i istinitosti dijela policajčeva iskaza o pečaćenju automobila. Naime, u sudskom spisu nema nikakvog pisanog traga da je automobil zapečaćen prije nego što je prevezen na policijsko parkiralište.

– Auto uopće nije zapečaćen večer prije jer u spisu o tome nema traga. Smatram da se manipuliralo načinom pretrage, načinom pečaćenja i materijalnim tragovima navodno nađenim u pretrazi – rekao je Cahun. Inače, u Blaževićevu automobilu policija je izuzela tragove TNT-a. Krim-tehničar Hrvoje Senješ, koji je pregledavao automobil, svjedočio je da je pas za detekciju eksploziva kod pretrage malo reagirao na stražnji dio vozila i kasnije u garaži.

>> Vojislav Blažević: Gospođo sudac, bilo bi najbolje da me strijeljate

Komentara 2

JA
japanokinez
12:22 11.02.2015.

Nije ni čudo sto se sve krivo-pravo odvija. Nakon toliko vremena slijegavanja svega, dobro se itko sjeća sta je lik radio i dobro su svi zivi. Taj bombas je sve samo ne normalan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije