Naslovnica Vijesti Crna kronika

Policija vodi istragu oko mulja u Domašincu i Orehovici

Kriminalistička istraživanja provode se na širem području općina Domašinec i Orehovica, na području kojih je odložen otpadni mulj
04. prosinca 2017. u 12:29 6 komentara 843 prikaza
policija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

Potaknuta informacijama o nedozvoljenom odlaganju otpadnog mulja iz Zagreba na području Međimurske županije objavljenima u  medijima, Policijska uprava međimurska je započela policijske izvide.

Mulj ŠTETAN ZA TLO? Međimurski župan traži hitnu istragu zbog zagrebačkog mulja

Kako je izvijestio glasnogovornik Nenad  Risek,  kriminalistička  istraživanja provode  se na širem području općina Domašinec  i  Orehovica, na području kojih je odložen otpadni mulj.

Istraživanjima  su  obuhvaćene  i osobe koje koriste ta zemljišta. Policija surađuje s inspekcijom zaštite okoliša i poljoprivrednom inspekcijom.

Odlagalište otpada Piškornica 'Zero waste' Odustanite od izgradnje regionalnih centara za otpad Stjepan Kovač Stjepan Kovač Gradonačelnik Čakovca saborskim amandmanima upozorio na problem nacionalnih manjina u Međimurju naučite Recikliranje otpada u Hrvatskoj – kako pravilno odvajati plastiku i metal?
 • Avatar __MAX__
  __MAX__:

  Otrovati zemlju ovim muljem je terorizam. Ne samo da je otrov kemijski vec i radioaktivan.

 • dalibor.hren:

  Pa gdje su mutavci bili do sada? Otrov se danima prevozi oko 100 kilometara dnevno, a uhljebi i medvjedi spavaju zimski san...

 • prava istina:

  ma šta pričaju o otrovnom mulju. Oduvijek je najbolje gnojivo bilo ono iz septičkih jama ili sa farme. Nekada su skupljali govna od konja po cesti i to je bilo ko zlato za njive. Sad smo odjednom odlučili da je ... prikaži još! mulj od fekalija otrovan. Zaista bedastoća. Ne bi seljaci dopuštali to na svoje njive da to nije u redu. Kako se za to najviše bune oni koji nisu dobili taj posao onda je jasno kuda vjetar puše. Ako bude sve u redu po analizama, treba one koji su započeli ovu hajku oderati da se nikad ne oporave, a posebno onog tko je to pokrenuo a da nije prije provjereno o čemu se radi.