Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slovenija

Policija uhitila 60 kriminalaca i zaplijenila drogu i oružje

droga,albanci,dubrovnik (1)
VL
Autori: sk/VLM, maš, sve
11.05.2012.
u 14:45

Sudjelovalo je 350 policajaca i francuski kriminalisti, a akcija još nije gotova

Slovenska policija u svojoj najvećoj akciji dosad uhitila je 60 osoba i zaplijenila velike količine droge i oružja. No kako ove opsežne operacije još nisu gotove, očekuje se da će i tijekom nadolazećih dana biti još uhićenih. U akciji je sudjelovalo 350 slovenskih policajaca kojima su pomagali francuski kriminalisti.

Akcija se pripremala oko dvije godine, a u pripremama su sudjelovali i istražitelji iz drugih zemalja. Pomoćnik direktora kriminalističke policije Marjan Frank kazao je kako je to bila akcija izrazito velikog rizika jer su uhićeni bili naoružani teškim naoružanjem i bili su vrlo opasni. Riječ je, kazao je Frank, o pojedincima koji su u samom vrhu organiziranog kriminala u Sloveniji i koji su uglavnom djelovali na tzv. Balkanskoj ruti, državama zapadnog Balkana, ali u nekim drugim zemljama Europske unije.

Velika količina droge

Uhićeni su djelovali na teritoriju susjedne Slovenije, a policija je zaplijenila droge poput kokaina, heroina, hašiša, marihuane i amfetamina te veliku količinu oružja. Akcija je provedena na području Ljubljane, regije Gorenjska i grada Kopra te nije, ističe Frank, povezana s akcijom koju je slovenska policija provela prije dvije godine Vesna Drole iz slovenske policije za “Večernji list” kazala je kako su svi uhićeni imali prebivalište na području Slovenije i da još nije utvrđeno ima li među njima pojedinaca koji nisu slovenske nacionalnosti.

Nema Hrvata

U hrvatskom Ministarstvu vanjskih i europskih poslova danas su kazali da nitko od uhićenih u Sloveniji nije zatražio konzularnu pomoć Hrvatske te da nisu obaviješteni da među uhićenicima ima i hrvatskih državljana. Iako je i hrvatska policija pomagala slovenskim kolegama u prikupljanju saznanja o članovima dobro organizirane kriminalne grupe koja se bavila švercom droge i oružja na tzv. Balkanskoj ruti, MUP jučer nije imao nikakvih obavijesti da su u spomenutu bandu bili uključeni i naši državljani.

Ključne riječi

Komentara 8

CR
crnaguja1950
15:24 11.05.2012.

koji je to grad GORENJSK!? Jesu li novinari nepismeni ili ne znaju prepisat?

MO
mozel
15:32 11.05.2012.

Jeli i janez uhicen koji je na hrvatskim portalina.

Avatar Piruška
Piruška
15:09 11.05.2012.

Očito treba iznajmiti slovensku policiju jer ova naša korumpirana murija nije sposobna več 22 godine uhititi ni jednu veliku ribu, a svaki grad ima svog gazdu za drogu, kurve i oružje !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije