Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEŠĆUTNOST Nikolina Makvić po obavijest o pogibiji zaručnika morala u policiju

Policija šutjela o smrti

04.11.2008.
u 20:19

Ne želim da moj Mario postane samo statistika! Ne želim da se ljudi u ovoj zemlji tretiraju kao objekti i na najbešćutniji način saznaju da njihovih voljenih više nema! Naprosto ne želim da još netko doživi ono što sam doživjela ja! – kroz jecaje nam je rekla Nikolina Makvić, zaručnica jučer smrtno stradalog motorista Marija Kadoića. O stravičnoj prometnoj nesreći u 14.47 sati na križanju Savske i Vukovarske, u kojoj je njezin 35-godišnji zaručnik samljeven pod kotačima divovskog kipera, Nikolina je saznala tek u pola 8 navečer, i to od poznanika:

Imao sve dokumente
- Ne razumijem, niti ću ikad razumjeti postupak policije! Mario je kod sebe u trenutku nesreće imao sve dokumente. Zašto nas nisu nazvali, posjetili, obavijestili o njegovu stradavanju, već su dopustili da to saznamo onako usput, kao da se radi o nečijoj pregaženoj mački! Zar nije samo po sebi dovoljno teško suočiti se s takvom tragedijom, a kamoli na ovakav neljudski način?! – pita se Nikolina, čija nam tuga na trenutke obara poglede. U dvorištu sudske medicine, iza čijih se hladnih zidova nalazi beživotno tijelo njezina Marija, ona shrvana i neutješna, strpljivo čeka dolazak policije: - Evo, vidite i sami koliko dugo već čekam. Na prepoznavanje ne smijem bez policije, a oni se još nisu pojavili!

Na dan Marijeve pogibije bila je kod tete u Bjelovaru.
- Teta mi je rekla da je čula na vijestima kako je oko 14 sati u Zagrebu stradao motorist. Nisam tome pridavala pažnju. Mario je bio izuzetno pažljiv vozač, a bila sam sigurna da mu se nešto dogodilo, do tog vremena već bi mi netko javio. Živjeli smo zajedno tri godine, imamo istu adresu i očekivati je da bi policija prvo obavijestila mene – govori Nikolina grčevito stiskajući zlatni lančić s križem, jedino što je ostalo od njezina voljenog Marija:

- Nešto prije pola 8 navečer, taman kad sam se vratila u Zagreb, nazvao me konobar iz Marijeva kafića i pitao za Marija. Mislila sam da je Mario tamo, pa me zanimalo zašto me to pita. On mi je na to rekao: “Oprosti, ali čuo sam da je imao prometnu nesreću!” Ostala sam u šoku. Sjetila sam se tetinih riječi i panično počela zvati Hitnu. Oni su mi savjetovali da nazovem policiju. Na policiji su mi rekli da zovem prometnu, što sam i učinila. Oni su, umjesto da mi kažu što se događa, provjeravali moje podatke i puštali me da umirem od straha – govori Nikolina.

- Ako se nesreća dogodila oko 14 sati, mislila sam, već bi me stotinu puta zvali iz policije. Bila je to moja jedina nada, taj logični slijed stvari. No, kad su mi rekli da dođem u Heinzelovu, počela sam trnuti... – govori Nikolina. Ubrzo je s Marijevim tetkom stajala na hodniku Heinzelove, činilo joj se kao cijela vječnost. Od policajca na prijemu pokušala je doznati istinu:

Marijev mobitel
- Rekao mi je da je tek preuzeo smjenu i da ne zna ništa. Ja sam mu rekla da radim kao medicinska sestra, i kad se kod nas u bolnici nešto dogodi, to svi znaju. Ipak, nakon nekog vremena došao je policajac i odveo nas u sobu. I prije nego li je priopćio strašnu vijest, čula sam kako u sobi zvoni Marijev mobitel i shvatila sve - u suzama nam je ispričala Nikolina.



Reakcija PUZ-a na tekst 'Policija šutjela o smrti'

Glasnogovornica PUZ-a reagirala je na tekst "Policija šutjela o smrti" rekavši kako je policiji glavni prioritet raditi profesionalno i javiti obitelji tragičnu vijest prije nego ju mediji prenesu. U slučaju pogibije 35-godišnjeg Marija Kadovića na križanju Savske i Vukovarske koja se dogodila u ponedjeljak iz policije su objasnili kako je došlo do navodnog propusta u javljanju obitelji. Naime, kod poginulog su pronađeni dokumenti s određenom adresom, no kada je policija došla na adresu tamo su vidjeli ugostiteljski obrt u vlasništvu poginulog Marija. Kada su upitali konobara za vlasnika i njegovu pravilnu adresu stanovanja isti je imao samo broj mobitela s obzirom da je u kafiću zaposlen oko mjesec dana. U međuvremenu dok je policija utvrđivala pravu adresu, u Hainzelovu je nazvala Marijeva zaručnica i pitala za njega no službenik joj takvu informaciju nije mogao potvrditi telefonom već joj je rekao da dođe u postaju. Kada se zaručnica pojavila priopćena joj je vijest o pogijbiji.

Policija također traži očevice iste prometne nesreće koja se 3. studenog u 14.47 sati dogodila na križanju Vukovarske i Savske ulice.
(I.Vi)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije